Bread Chicken Patties Recipe

  • VIEWS
    3366

Research Content

Easiest chicken patties recipe with a unique touch, bread chicken patties is super easy and scrumptious recipe. These crumbed bread chicken patties are a special Ramzan recipes for Iftar. Give try to this quick and simple Iftar recipes and share your feedback with us.

Bread Chicken Patties Recipe
Ingredients for Bread Patties:
Chicken boneless (shredded) 1 cup
Garlic paste 1 tbsp
Onion (chopped) 1 cup
Green chillies (chopped) 1 tbsp
Black pepper 1/2 tsp
Crushed chillies 1tbsp
White pepper 1/2 tsp
Salt to taste
Cream ½ cup
Milk 1 cup
Corns 1/4 cup
Garlic powder 1/2 tsp
Bread slices (as required)
Bread crumbs (as required)
Egg (as required)
Directions for filling:
In a pan heat oil then garlic paste and sauté it for a minute.
Add chopped onions and cook for 3 to 4 minutes or until it translucent.
Now add boil shredded chicken, milk, green chilies, chili flakes, black pepper, white pepper, salt, corns and garlic powder.
Mix it well and cook for 4 to 5 minutes or until milk dries out.
Then add cream and mix properly and cook for 2 to 3 minutes more.
Your mixture for bread patties is ready. Keep it aside.
Assembling:
Take bread slices, remove its edges then roll down the bread with rolling pin to flatten a bit.
Now with the help of a cutter, cut one big and one small size circles of bread. Moist both circles with water.
Take mixture and spread it on the small circle properly then take big circle and cover it properly on top giving it a round patties shape.
Dip patties in the eggs then coat in bread crumbs and deep fry them until light golden brown.
Your tasty bread patties are ready to eat.
Preparation time: 15-20 minutes
Cooking time: 25-30 minutes
Serving: 3-4 persons

بریڈ چکن پیٹیز ریسپی
بریڈ پیٹیز بنانے کے اجزاء:
باریک کٹا ہوا چکن 1کپ
لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
پیاز 1کپ
سبز مرچیں 1کھانے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
کٹی لا ل مرچیں 1کھانے کا چمچ
سفید مرچ آدھا کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کریم آدھا کپ
دودھ 1کپ
سویٹ کارن 1چوتھائی کپ
لہسن پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
بریڈ سلائس حسبِ ضرورت
بریڈ کرمز حسبِ ضرورت
انڈہ 1عدد
فلنگ ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔
اب اس میں پیاز ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔
پھر اس میں باریک کٹا ہوا چکن، دودھ، سبز مرچیں، کٹی لا ل مرچ، کالی مرچ، سفید مرچ نمک، سویٹ کارن اور لہسن پاؤڈر ڈال کر چار سے پانچ منٹ مکس کریں۔
اب ا س میں کریم ڈال کر دو سے تین منٹ اچھی طرح پکائیں، بریڈ پیٹیز مکسچر تیار ہے۔
اسمبلنگ:
ایک بریڈ سلائس لے کر ان کے کنارے کاٹ دیں اور بیلنے سے اچھی طرح بیل لیں۔
اب کٹر کی مدد سے بریڈ کوایک بڑے سائز کی اور ایک چھوٹے سائز کی بریڈ گول شکل میں کاٹ کر پانی لگائیں۔
پھرکٹی ہوئی چھوٹی بریڈ پر مکسچر پھیلائیں او ر اس پر پھر بڑی کٹی ہوئی بریڈ رکھ کر ڈھک دیں۔
اب ان پیٹیز کو انڈوں اور بریڈ کرمز میں کوٹ کرکے لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
مزیدار بریڈ پیٹیز تیار ہیں۔
تیاری کا وقت: 15-20منٹ
پکانے کا وقت: 25-30منٹ
افراد: 3-4

LEAVE A REVIEW