Chinese Samosa & Chinese Rolls Recipe

  • VIEWS
    1959

Research Content

Simple and easy chinese roll and samosa recipe can never get old in Iftar. Make and freeze these chinese roll and samosa and have a less hectic Iftar. Give try to this crunchy flavorsome Ramzan recipe and share your feedback with us.

Chinese Samosa /Roll
Ingredients:
Chicken boiled & shredded 1 & 1/2 cup
Oil 2 tbsp
Garlic (chopped) 1 tbsp
Onion (sliced) 1 cup
Carrot (julienne) 1 cup
Cabbage (chopped) 1 cup
Capsicum (chopped) 1 cup
Salt to taste
Black pepper powder 1 tbsp
Soy sauce 3 tbsp
Hot sauce 2 tbsp
Directions:
Heat the oil then add garlic and sauté it for a minute.
Add carrot, cabbage, capsicum, onion, shredded chicken in it and mix it well.
Then add chicken, salt, black pepper, soy sauce, hot sauce and cook it for 2 to 3 minutes.
Your samosa and roll mixture is ready. Let it cool down.
For binding paste take two tablespoon flour and two tablespoon water, mix it well until you get a smooth paste.
Take samosa patti, make cone shape, add filling and bind it with flour paste.
Then take roll patti, add filling on one side, roll it and bind it with flour paste.
Deep fry prepared samosa and roll until light golden brown on medium low flame.
Your tasty chinese samosa and roll are ready to serve.
Preparation time: 10-15 minutes
Cooking time: 10 minutes
Serving: 7-8 persons

چائینیز ایگ رول ریسپی
اجزاء:
ابلا اور باریک کٹا ہوا چکن 1اور آدھا کپ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
لہسن 1کھانے کا چمچ
پیاز 1کپ
گاجر 1کپ
بندی گوبھی 1کپ
شملا مرچ 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
سویا سوس 3کھانے کے چمچ
ہاٹ سوس 2کھانے کے چمچ
ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ایک منٹ بھون لیں۔
اب اس میں گاجریں، بند گوبھی، شملا مرچ، پیاز اور باریک کٹا ہوا چکن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں چکن، نمک، کالی مرچ، سویا سوس اور ہاٹ سوس ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں، مکسچر تیار ہے۔
سموسہ بند کرنے کی پیسٹ: دو کھانے کے چمچ میدہ اور دو کھانے کے چمچ پانی لے کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب سموسہ پٹی لے کر کون کی شکل بنائیں اور اس میں فلنگ بھر کر تیار کی ہوئی پیسٹ سے بند کردیں۔
پھر ایک پٹی رول لے کر ایک سائیڈ میں فلنگ بھر دیں اور تیار کی ہوئی پیسٹ سے بند کردیں۔۔
ا ب تیار کئے ہوئے سموسے اور رول کو درمیانی ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
مزیدار چائینیز سموسہ رول تیار ہیں۔
تیار ی کا وقت: 10-15منٹ
پکانے کا وقت: 10منٹ
افراد: 7-8

LEAVE A REVIEW