Recipes

More

Easy Turkish Baklava Recipe

Easy Turkish Baklava Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    75
  • SERVING
    5

Research Content

One of the all time refined Easy Turkish Baklava Recipe is full of sweetness and elegant to menu. Give try to this Easy Turkish Baklava Recipe and tell us how do you like it.


 Ingredients

Ingredients of dough:
Ingredients of honey syrup:
Ingredients of filling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a large bowl add flour, vegetable oil, egg, salt, baking powder and knead a smooth dough with water and milk mixture. And rest it for 15 minutes.

2 .
Divide dough in to 4 portions and make balls of each portion and further divide it into 5 balls. Cover with plastic wrap or damp cloth preventing it from drying out.

3 .
Mix cornstarch and flour together in a bowl. Dust the workplace with cornstarch mix and the roll the ball into circle. And set aside. Dust again with cornstarch mix and roll out 4 more dough balls.

4 .
Stack them on each other and dust each layer with cornstarch mix so they don’t stick together. Now gently roll all five layers together until they’re paper thin for about 10-12 inches in diameter.

5 .
In a pan heat water, add sugar, honey, cloves, lemon and mix well. Boil on medium heat until sugar is dissolved and stir continuously. Remove from heat and let it cool.

6 .
In a bowl mix walnut, pistachio and cinnamon powder well.

7 .
In a baking pan place 10 dough sheets on one another and butter each sheet well. Add a layer of crushed nuts, cover it with five more dough sheet and sprinkle crushed nuts on each sheet. Now cut it into diagonal shape before baking.

8 .
Bake at 160 degree for 1 hour or until the top gets golden.

9 .
Remove from oven and immediately pour cooled honey syrup evenly over the hot baklava.

10 .
For best result let it sit for 4 to 6 hours on room temperature and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک بڑے باؤل میں میدہ، سبزیوں کا تیل، انڈے، نمک، تیل، بیکنگ پاؤڈر اور تھوڑا تھوڑا کر کے نمک، پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ کر پندرہ منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا لیں اور پھر دوبارہ ہر ایک پیڑے کو پانچ حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا لیں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں کارن سٹارچ اور میدے کو اچھی طرح مکس کر لیں۔اب سب پیڑوں پر مکس کیا ہوا کارن سٹارچ اور میدہ چھڑک کر اچھی طرح بیل لیں۔

4 .
پھر بیلی ہوئی روٹیوں کو اوپر نیچے رکھ کر کو دوبارہ بیل لیں۔

5 .
ایک پین میں پانی گرم کر م کر کے اس میں چینی، جویں اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے درمیانی آنچ پر چینی اچھی طرح مکس ہونے تک ابال لیں۔اب چولہا بند کر دیں اور سیرپ ٹھنڈا ہونے دیں۔

6 .
ایک باؤل میں اخروٹ، پستہ اور دار چینی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
اب ایک بیکنگ پین میں ایک شیٹ رکھ کر اس پر مکھن لگائیں اور ایسے ہی نو شیٹس اور رکھیں۔پھر اس پر اخروٹ اور پستہ چھڑک کر پانچ اور شیٹس رکھیں ہر شیٹپر اخروٹ اور پستہ چھڑکیں۔

8 .
اب بکلا وا کو ترچھی شکل میں کاٹ کر ایک سواسی کےٹمپریچر پر آدھے گھنٹے کے لئے گولڈن براؤن ہونے تک بیک کریں۔

9 .
پھر اس گرم گرم بکلاوے پر ٹھنڈا کیا ہوا ہنی سیرپ ڈالیں۔

10 .
مزیدار بکلاوا ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More