Kashmiri Kabab Biryani Recipe By SooperChef

  • VIEWS
    3490

How to make Kashmiri Kabab Biryani

Ingredients
400 g K&N’s Kafta Kabab
3 cups boiled rice
1/2 cup yogurt
2 bayleaf
2 black cardamom
2 green cardamom
2 cinnamon sticks
4 cloves
1 tsp cumin
1 tsp crushed cumin
2 tbsp roasted cashew nuts
2 tbsp coriander powder
1 tbsp chilli powder
1 tsp turmeric powder
1/4 nutmeg-ground
1/4 tsp saffron mixed with 1 Tbsp milk
2 Tbsp pure ghee
2 Tbsp cooking oil
Salt to taste
1 cup chopped mint and coriander leaves
6-7 green chili
1 tsp kewra kater
½ tsp yellow color

Directions
1.Cook basmati rice in more than enough water with little salt, till just 3/4 done. Drain and keep aside.
3. Prepare K&N's Kafta Kabab as per the instructions on the pack. Add the prepared kebabs to the prepared masala and stir to coat well.
2.Heat ghee in a pan, add cloves, black cardamoms, green cardamoms, cinnamon, bay leaf, salt, cumin powder, turmeric powder, crushed cumin , coriander powder and cook for a while now add
yogurt. Now cook it for more 2-3 minutes and add prepared K&N's Kafta Kabab and cook it 1-2 minutes in the gravy.
. 4. Now in a bowl take ½ cup of boiled rice add saffron mixed with milk, yellow color and mix well.
5. Layer the biryani as follows:
Put the layer of prepared kafta kabab gravy in the bottom
Over the gravy add 1 ½ cups of white boiled rice, coriander, mint leaves and green chilis
Put another layer of kababs gravy with the topping of ½ cup white boiled rice , 1 cup yellow colored rice with coriander, mint leaves, green chilis, cashew nuts and kewra water .
7.Shut the pot tightly. Cook on a low fire for a 8 -10 minutes.
8.Serve with pickle & raita.

اجزاء K&Ns Kafta Kabab 400 گرام چاول(اُبلے ہوئے) 3 کپ دہی 1/2کپ تیز پتہ 2 عدد بڑی ایلایچی 2عدد سبز ایلایچی 2عدد دارچینی 2عدد لونگ 4عدد زیرہ 1 چائے کا چمچ زیرہ(کُٹا ہوا) 1 چائے کا چمچ کاجو(بُھنا ہوا) 2 کھانے کے چمچ دھنیا پاؤڈر 2کھانے کے چمچ لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کاچمچ ہلدی پاؤڈر 1 چائے کا چمچ زعفران(2 چمچ دودھ میں ملا) ایک چوتھائی چائے کا چمچ گھی 2 کھانے کا چمچ کھانے کا تیل 2 کھانے کے چمچ نمک حسبِ ضرورت ہرا دھنیا 1کپ پودینہ 1 کپ ہری مرچ 6-7 کیوڑا واٹر 1چائے کا چمچ پیلا رنگ 189 چائے کا چمچ

LEAVE A REVIEW