Nalli Biryani Recipe

  • VIEWS
    4770

Research Content

Our little attempt to famous Nalli Biryani Recipe is here. Lip smacking Nalli Biryani recipe to try out in this week. Make it and share your thoughts with us.

Ingredients:
1/2 kg Beef
1/2 kg Nali
1 tbsp. Ginger garlic paste
1 tsp Turmeric
Salt to taste
3-4 cups Water
1/2 cup Oil
2 medium Onion
1 tbsp. Whole Spices
2 medium Tomatoes
2 tbsp. Red Chili powder
1 tsp Cumin
1 tbsp. Coriander powder
1 cup Yogurt
1/4 tsp Nutmeg
6-8 Plum
Beef Stock
2-3 Green Chilies
1/2 tsp Garam Masala
4-5 tbsp. Coriander leaves
2-3 tbsp. Fried Onion
1-2 tsp Mace
1 tsp Kewra water
1-2 tsp Food color

Direction:
In a pan add beef and nali, 1/2 tbsp ginger garlic paste, 1/2 tsp turmeric, salt, water, bring it to boil and cook until beef gets tender 80%.
Take out the beef and nali and keep the stock for later use.
In a pan heat oil, add whole spices, 1/2 tbsp. ginger garlic paste, saute for a minute.
Add onion and cook until light golden brown.
Add tomatoes, salt, red chili powder, cumin, coriander powder, 1/2 tsp turmeric, green chilies and cook for 2 minutes.
Add beef mix it well.
Add yogurt, nutmeg, mace, plum and cook until oil separates.
Add nali and stock. Cook until beef gets tender..
Take out the nali. Keep aside.
Take out the half gravy.
Add half of the boiled rice.
Add some corrinader.
Add remaining gravy.
Add remaining rice, chopped coriander, fried onion. kewra water, food color.
Add nali. Cover the lid and cook on medium low flame for 12-15 minutes.

اجزاء:
بیف آدھا کلو
نلی آدھا کلو
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچ
پانی 3-4کپ
کھانے کا تیل آدھا کپ
پیاز 2عدد
ثابت مصالحہ 1کھانے کا چمچ
ٹماٹر 2عدد
لال مرچ پاؤڈر 2کھانے کے چمچ
ذیرہ 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
دہی 1چوتھائی چائے کا چمچ
جائفل 1چوتھائی چائے کا چمچ
آلو بخارہ 6-8
بیف سٹاک
ہری مرچیں 2-3عدد
گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
دھنیے کے پتے 4-5کھانے کے چمچ
تلا ہوا پیاز 2-3کھانے کے چمچ
چینی 1-2چائے کے چمچ
کیوڑا واٹر 1چائے کا چمچ
فوڈ کلر 1-2چائے کے چمچ

LEAVE A REVIEW