White Biryani Recipe

  • VIEWS
    6689

Research Content

White Biryani a new notion to our traditional biryani. White Biryani is simple to make yet full of taste and aroma and is a must try. Do make this recipe and share your feedback with us.

Ingredients for stock:
800g Chicken
1/4 cup Onion (sliced)
1 tbsp Ginger (cubes)
4 Green cardamoms
4 Black cardamoms
4 Star anises
1 tbsp Cumin seeds
1 tsp Black peppercorn
2 Bay leaves
Ingredients for gravy:
1/2 cup Onion (sliced)
2 tbsp Oil
1 cup Yogurt
1 tbsp Ginger garlic paste
1 tsp Cumin seeds
1 tsp Coriander powder
1 tbsp White pepper powder
Salt to taste
2-3 Green chilies 1 tsp Cumin powder
Ingredients for assembling:
1 cup Rice (boiled)
2 tbsp Coriander (chopped)
1/2 cup Stock

Directions:
In a pan add 2 cups water, chicken, boil it and remove them skim.
Then add green cardamom, black cardamom, star anise, cumin seeds, black pepper, bay leaf, onion, ginger and cook on low flame for 15 minutes.
Your stock is ready, strain and set aside.
In a pan heat oil add onion, cumin seeds, green chilies, ginger garlic paste and sauté for a minute.
Then add chicken, yogurt, coriander powder, cumin powder, white pepper, salt and cook for 5 to 7 minutes. Your gravy is ready.
Then in a pan layer gravy, boiled rice and repeat the layers.
Add half cup chicken stock, sprinkle coriander on top and let it simmer for 10 to 12 miutes.
Your biryani is ready to serve.

یخنی بنانے کے اجزاء:
چکن 800گرام
پیاز 1چوتھائی کپ
ادرک 1کھانے کا چمچ
سبز الائچی 4عدد
کالی الائچی 4عدد
بادیان 4عدد
ذیرہ 1کھانے کا چمچ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
کڑی پتا 2عدد
گریوی بنانے کے اجزاء:
پیاز آدھا کپ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
دہی 1کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ذیرہ 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
سفید مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سبزمرچیں 2-3عدد
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
اسمبلنگ کے اجزاء:
چاول 1کپ
دھنیا 2کھانے کے چمچ
یخنی آدھا کپ

LEAVE A REVIEW