Recipes

More

×

Aam Panna Recipe | Refreshing Summer Drinks

Aam Panna Recipe | Refreshing Summer Drinks

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Khata Meetha Aam Panna is here to freshen you up in this heat. With a refreshing Aam Pannao Recipe in this summer is best to have. Give these recipes a try and Share your experience with us. 

 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add raw mangoes and water, boil mangoes are fully soft.

2 .
In a blender add boiled mangoes and water and blend until smooth paste has formed.

3 .
Filter this mango paste through sieve into a pot.

4 .
Add sugar and cook until sugar dissolves. Add black salt and cook for 2-3 minutes or until color changes. Let it cool at room temperature.

5 .
Transfer the prepared aam panna mixture in a glass bottle. It can be stored for up to 2 weeks in the refrigerator.

6 .
In a blender add prepared aam panna mixture, mint leaves, black pepper, cumin powder, and blend well.

7 .
Rub lemon on the sides of the glass, sprinkle cumin powder on it so that cumin powder sticks to the glass. Transfer the prepared mixture in this glass, add water and ice cubes and mix well. Your Pudina Aam panna is ready.

8 .
In another glass add aam panna mixture, water, ice cubes and mix well. Your Aam Panna is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں کچے آم اور پانی ڈال کر آم نرم ہونے تک ابال لیں۔

2 .
اب ایک بلینڈر میں ابلے ہوئے آم اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔

3 .
پھر آم کے پیسٹ کوچھاننی سے اچھی طرح چھان لیں۔

4 .
اب اس میں چینیڈال کر چینی اچھی طرح حل ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں کالا نمک ڈال کر دو سے تین منٹ یا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔ اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

5 .
پھر تیار کئے ہوئے آم پنا مکسچر کو شیشے کی بوتل میں ڈال کر دو ہفتے کے لئے فریج میں رکھ سکتے ہیں۔

6 .
اب ایک بلینڈر میں تیارآم پنا مکسچر، پودینے کے پتے، کالی مرچ اور زیرہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔

7 .
گلاس کے اطراف لیموں رگڑیں اور اس پر زیرہ پاؤڈر چھڑکیں تاکہ زیرہ پاؤڈر شیشے سے چپک جائے۔اب اس میں تیار مکسچر،پانی اور برف کے ٹکڑے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پودینہ آم پنا تیار ہے۔

8 .
اب ایک دوسرے گلاس میں آم پنا مکسچر، پانی اور بڑف کے ٹکڑے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔آم پنا تیار ہے۔

Recipe Tips