Achari Bengan Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Achari bengan recipe is perfect to have in lunch if you are craving for something spicy and sour. Easy to make and amazing in taste. Give this achari bengan recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

01 .
4 In a pan dry roast coriander seeds, cumin seeds, nigella seeds, mustard seeds and fennel seeds for one minute.

02 .
6 Add all the roasted spices in a grinder and grind until you get a fine powder. Your achari masala is ready.

03 .
4 Cut eggplants into four pieces and soak in water with vinegar for 10 minutes.

04 .
4 Strain the eggplants and sprinkle 1 tablespoon of achari masala.

05 .
4 Heat oil in a pan, add onion and cook until translucent.

06 .
4 Add ginger garlic paste in it and cook it for a minute.

07 .
4 Then add tomatoes and cook for 2 to 3 minutes.

08 .
8 Add salt, fenugreek seeds, red chili powder, red chili flakes, turmeric powder, one tablespoon of achari masala and cook for a minute on medium low flame.

09 .
4 Add soaked eggplants in it and cook on low flame for 10 to 15 minutes or until tender.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

01 .
4 ایک پین میں ثابت دھنیا، ذیرہ،کلونجی، رائی دانہ اور سونف ڈال کر روسٹ کر لیں۔

02 .
6 اب یہ تمام اجزا گرینڈر میں ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کرکے پیسٹ بنا لیں، اچاری مصالحہ تیار ہے۔

03 .
4 پھر بینگنوں کو چار ٹکڑوں میں کاٹ کر پانی اور سرکہ میں دس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

04 .
4 اب بینگنوں کو چھان کر ان پر ایک کھانے کا چمچ اچاری مصالحہ چھڑک دیں۔

05 .
4 پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈالیں اور ایک منٹ بھون لیں۔

06 .
4 اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں

07 .
4 پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

08 .
8 اب اس میں نمک، میتھی دانہ، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، ہلدی پاؤڈر اور ایک کھانے کا چمچ اچاری مصالحہ ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر پکائیں۔

09 .
4 پھر اس میں بھگوئے ہوئے بینگن ڈالیں اور ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ یا بینگن گلنے تک پکائیں۔

LEAVE A REVIEW