Recipes

More

Achari Vegetable Pulao Recipe

Achari Vegetable Pulao Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

This delectable dish is a symphony of bold spices and fresh vegetables, all nestled within fragrant basmati rice. Tangy pickling aromas infuse every bite, creating a truly unforgettable culinary experience.

 Ingredients

Ingredients Achari Vegetable Pulao

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add whole black pepper, black cardamom, star anise, cumin seeds and cook for a minute.

2 .
Add onion and cook until light brown. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

3 .
Add carrot, potato, peas and mix it well. Add cumin powder, red chili flakes, coriander powder, salt and mix it well. Add yogurt and cook for 4-5 mins.

4 .
Now add 1 cup of water and cover and cook until the veggies are fully done. Add National Crushed Pickle and mix it well.

5 .
Now add 5 cups of water and bring it to a boil. Add soaked rice and cook until 80% water dries out.

6 .
Now cover and steam over low flame for 10-12 mins.

7 .
Dish it out serve. Your Achari Vegetable Pulao is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اچاری وجیٹیبل پلاؤبنانے کے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں صابت،کالی مرچ، کالی الائچی، بادیان کا پھول اور زیرہ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں پیازڈال کر سنہری براؤن ہونے تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں گاجر، آلواور مٹر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں زیرہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈراور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں دہی ڈال کر چار سے پانچمنٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں ایک کپ پانی ڈال کر ڈھانپیں اور سبزی پوری طرح پکنے تک پکائیں۔ پھر اس میں نیشنل اچار ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
پھر اس میں پانچ کپ پانی ڈال کر ابال لیں اور بھیگے ہوئے چاول ڈالیں اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اسے ڈھک کر ہلکی آنچ پردس سے بارہ منٹ تک بھاپ دیں۔

7 .
اچاری وجیٹیبل پلاؤتیار ہے۔ ڈش آؤٹ کر کے سرو کریں۔

Recipe Tips