Recipes

More

Aloo Cheese Paratha Recipe (Ramzan Special)

Aloo Cheese Paratha Recipe (Ramzan Special)

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    4

Aloo Cheese Paratha is a wholesome and delicious paratha recipe perfect for your sehri. Fill it with the filling of your choice and make it cheesy with Nurpur Cheese to give it an unforgettable taste. You can make and store it to bring ease in your sehri time. Try out this Aloo Cheese Paratha today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Potato Mixture:
Paratha Preparation:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add all-purpose flour and salt. Whisk until combined. Add water and oil. Mix well and knead into a smooth soft dough. Cover with a damp cloth and rest for 15-20 minutes.

2 .
In a bowl, add potatoes, onion, coriander, salt, red chili powder, red chili flakes, cumin powder, coriander seeds crushed, green chilies and mix it well. Your Potato Mixture is ready. Set aside.

3 .
Take the prepared dough and divide it into 4 parts. Make dough balls and roll them out into rectangular shape.

4 .
Spread prepared potato mixture on one half of this rectangular sheet. Add grated cheese on top.

5 .
Flip the other half on top and seal the sides by pressing with the tip of your finger.

6 .
Transfer to a preheated griddle. Once the side is half cooked. Add oil and flip. Cook from both sides until fully cooked and crispy.

7 .
Cut into small squares and serve. Your Cheese Burst Aloo Paratha is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ اور نمک ڈال کر مکس کر لیں۔ اب اس میں پانی اورکھانے کا تیل ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور گیلے کپڑے سے پندرہ سے بیس منٹ ڈھک کر رکھ دیں۔

2 .
آلوؤں کا مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں آلو، پیاز، دھنیا، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کٹی سرخ مرچیں، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پسا ہوا اور ہری مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔ آلو مکسچر تیار ہے۔

3 .
اسمبلنگ کے لئےتیار کی ہوئی ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنالیں اورمستطیل کی شکل میں بیل لیں۔

4 .
اب شیٹ کی آدھی سائیڈ پر آلوؤں کامکسچر پھیلا کر کدو کش کی ہوئی چیز ڈالیں۔

5 .
پھر شیٹ کی آدھی سائیڈ کو مکسچر والی سائیڈ پر رکھ کر سائیڈوں کو اچھی طرح بند کر دیں۔

6 .
اب پہلے سے گرم توے پر دونوں اطراف سے اچھی طرح پکنے تک پکا لیں۔

7 .
مزیدار آلو چیز پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips