Anda Chanay Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    5

Research Content

Anda chanay recipe in breakfast can never get old. A traditional Lahori breakfast we all love especially on weekend. So here we have a simple and easy anda chanay recipe for your perfect weekend breakfast. Do try this recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In pot add chickpeas, salt, black pepper powder and water, mix well and bring it to boil, cover and cook on medium flame for 30 minutes or until tender.

2 .
In another pot, add ghee and let it melt. Add onion, tomato, ginger garlic paste and mix well, cover & cook on low flame.Now Add red chili powder, turmeric powder, coriander seeds, salt, nutmeg powder, mace powder, cumin powder, fennel seeds, mix well and cook for 2-3 minutes.

3 .
Add boiled and blended masoor daal, mix well and cook for 5 minutes.Add cooked chickpeas and mix well.

4 .
Add K&N’s Stok cube, 2 cups of water, mix well and bring it to boil, cover and cook on low flame for 15 minutes.

5 .
Add Kashmiri red chili powder, black pepper powder, garam masala powder, dried fenugreek leaves, mix well and cook for 2-3 minutes.

6 .
Add boiled eggs, fresh coriander, cover and simmer on low flame for 4-5 minutes. Garnish with fresh coriander.

7 .
Anda Chanay Recipe is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں چنے، نمک، کالی مرچ پاؤڈر اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ابلنے دیں۔اب ڈھکن سے ڈھک کر درمیانی ہلکی آنچ پر تیس منٹ پر پکنے دیں۔

2 .
پھر ایک دوسرے برتن میں گھی ڈال کر اس میں پیاز، ٹماٹر اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھک کر پکنے دیں۔اب اس میں لا ل مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، ذیرہ، نمک، جائفل پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر اور سونف ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے دو سے تین منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں بلینڈ کی ہوئی مسور دال ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے پانچ منٹ پکائیں۔اب اس میں پکے ہوئے چنےڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
پھراس میں K&N's Stok cube اور دو کپ پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ابلنے دیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر پندرہ منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں کشمیری لال مرچ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر اور خشک میتھی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

6 .
پھر اس میں ابلے ہوئے انڈے، تازہ دھنیا اور ڈھکن سے ڈھانپ کر چار سے پانچ منٹ دم پر رکھ دیں۔

7 .
مزیدار انڈہ چنے تیار ہیں تازہ دھنیا کے ساتھ گارنش کرکے سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW