Anda Tikki Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    3

Anda tikki is one of famous street style food of Pakistan which mostly people love to have in lunch. You can make it at home with very simple and basic ingredients and the taste will surely tempt you to try it again and again. Give this anda tikki recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

01 .
In a bowl add lentil and soak it overnight.

02 .
Then in a pan add water, soaked lentil, turmeric, black pepper, garlic cloves, coriander seeds, cumin seeds, whole red chilies and boil for 40 to 45 minutes or until lentil is 85% cooked.

03 .
Let the mixture cool down completely. Add mixture in a blender and blend until smooth thick paste form. Take mixture and make round kabab.

04 .
Heat oil in a pan, dip kababs in egg and fry until light golden brown from both sides.

05 .
Then on a flat pan heat oil, add onion and cook until translucent for 3 to 4 minutes. Add tomatoes, green chilies, red chili powder, salt and cook masala for 5 to 6 minutes.

06 .
Then add one egg in masala and cook for 2 to 3 minutes. Lastly add tikki and mix all the masala until well combined.

07 .
Garnish with fresh coriander and serve tasty anda tikki with roti and raita.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

01 .
ایک باؤل میں دال چنا رات بھر بھگو کر رکھ دیں۔

02 .
اب ایک برتن میں پانی، بھگوئی ہوئی دال، ہلدی، کالی مرچ، لہسن کی جویں، دھنیا، ذیرہ اور ثابت لال مرچیں ڈال کر چالیس سے پنتالیس منٹ ابال لیں یا جب تک دال پچاسی فیصد پک جائے۔

03 .
پھر اس مکسچر کو ٹھنڈا ہونے دیں اور پھر مکسچر کو بلینڈر میں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔ اب اس مکسچر سے گول کباب بنا لیں۔

04 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے کبابوں کو انڈے میں ڈِپ کریں اور دونوں سائیڈوں سے لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

05 .
پھر ایک فلیٹ پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔ اب اس میں ٹماٹر، سبز مرچیں، لال مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔

06 .
اب اس مصالحے میں ایک انڈہ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔ پھر آخر میں اس میں ٹِکی ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں۔

07 .
مزیدار انڈہ ٹکی ریسپی تازہ دھنیے کے ساتھ گارنش کرکے رائتہ اور روٹی کے ساتھ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW