Recipes

More

Arvi Gosht Recipe

Arvi Gosht Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Arvi Gosht is an ultimate delicious lip-smacking recipe that you need to try out right away. This is a nutritious meal that is wonderful in taste and easy to make. Give this Arvi Gosht a try and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add water, vinegar, salt, ginger garlic paste and arvi, soak for 30 minutes.

2 .
In a wok heat oil and add arvi. Stir fry for 2-3 minutes and take off flame.

3 .
In a pan heat oil and add onion paste. Cook until onion starts changing color. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

4 .
Add mutton and tomatoes and cook until mutton changes color and tomatoes get soft.

5 .
Now add red chili powder, turmeric powder, salt and mix well. Add yogurt and cook until oil separates. Add 1 cup water and cover and cook until meat is done.

6 .
Now add fried arvi and cook for 3-4 minutes. Add water and cover and cook until fully tender and gravy is thick. Add garam masala powder and lemon juice and cook for another minute.

7 .
Your Arvi Gosht is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤ ل میں پانی، سرکہ، نمک، ادرک لہسن کا پیسٹ اور اروی ڈال کر تیس منٹ تک بھگو دیں۔

2 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں اروی ڈال کر دو سے تین منٹ فرائی کرکے چولہا بند کردیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز کا پیسٹ ڈال کر پیاز کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں مٹن اور ٹماٹرڈال کر مٹن کا رنگ تبدیل اور ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اورنمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں دہی ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔ پھر اس میں ایک کپ پانی ڈال کر ڈھک کر گوشت پکنے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں فرائی اروی ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر گلنے تک پکائیں۔اب اس میں گرممصالحہ پاؤڈر اور لیموں کا رس ڈال کر مزید ایک منٹ تک پکائیں۔

7 .
آپ کا اروی گوشت تیار ہے۔

Recipe Tips