Recipes

More

Bakery Style Chicken Egg Sandwich Recipe

Bakery Style Chicken Egg Sandwich Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    2

Bakery Style Chicken Egg Sandwich is one fancy and scrumptious chicken sandwich recipe that is perfect to try at your tea-time. Make your evenings delightful with these baked Bakery Style Chicken Egg Sandwich and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add egg, milk, sugar, salt, oil and mix them well. Now add flour, yeast, butter and knead a soft dough. Take it out of the bowl and knead it again kitchen board for a min.

2 .
Transfer it to a greased bowl. Cover the dough with cling film and let it rest until it doubles in size.

3 .
In a bowl add chicken, yogurt, ginger garlic paste, salt, garam masala powder, red chili powder, black pepper powder, red chili flakes, lemon juice and mix it well. Marinate for 20-30 mins.

4 .
In a pan heat oil and add marinated chicken. Cook until the chicken is fully done. Now turn off the flame, place a heated coal and drizzle oil on it. Cover the pan with lid and smoke the chicken for 1-2 mins. Your Chicken is ready. Set aside.

5 .
Take the prepared dough and roll it out into a flat square shape. Place 4 bread slices on the dough aligned in a square shape and with gaps between each other.

6 .
Spread pizza sauce on 2 slices, add cooked chicken, boiled eggs, mozzarella cheese. Spread spicy mayo sauce on the remaining 2 slices. Place these 2 slices on top of the other 2 slices making a sandwich.

7 .
Now cut the dough in half. Wrap this dough around the prepared sandwich. Remove the extra edges of the dough. Place these sandwiches on a greased baking tray lined with butter paper.

8 .
Spread pizza sauce, mozzarella cheese on the sandwiches. Place capsicum ring, onion ring, tomato slices and top it with mozzarella cheese again.

9 .
Bake it in a preheated oven at 180°C for 10-15 mins.

10 .
Cut the slice in rectangular shape and serve. Your Bakery Style Chicken Egg Sandwich is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈا، دودھ، چینی، نمک اورکھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں میدہ، خمیر اورمکھن ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔ باؤل سے نکال کر کچن بورڈ پر ایک منٹ کے لیے دوبارہ گوندھیں۔

2 .
اب اس ڈو کو ایک گریس کئے ہوئے باؤل میں ڈال کر کلنگ فلم سے ڈھک کر سائز میں دو گنا ہونے تک رکھ دیں۔

3 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل چکن، دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، نمک، گرم مصالحہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر،کٹی لال مرچیں اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے بیس سے تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے کئے رکھ دیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹکیا ہوا چکن ڈال کر چکن اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔اب چولہا بند کرکے اس پر گرم کوئلہ رکھ کر آئل ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ایک سے دو منٹ دھواں دیں۔ چکن تیار ہے۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے تیار ڈو کو مربع شکل میں رول کر کے اس پر چار بریڈ سلائسز ایک دوسرے کے درمیان خالی جگہ چھوڑ کر رکھیں۔

6 .
اب دو بریڈ سلائسز پر پیزا سوس پھیلا کراس پر پکا ہوا چکن، ابلے انڈے اورموزریلا ڈالیں۔ باقی دو سلائسوں پرسپائسی مایو سوس پھیلا کر سینڈ وچ بنا لیں۔

7 .
پھر ڈو کودرمیان سے کاٹ کر سینڈوچ کے گرد لپیٹ دیں اور ڈو کے اضافی کناروں کوکاٹ دیں۔اب ان سینڈوچز کوگریس کئے ہوئے بیکنگ ٹرے میں رکھیں۔

8 .
اب سینڈوچ پر پیزا سوس، موزریلا چیز شملہ مرچ، پیاز رنگ اور ٹماٹر سلائس رکھ کر اس پر دوبارہ موزریلا چیز ڈالیں۔

9 .
پھر اسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر دس سے پندرہ منٹ تک بیک کریں۔

10 .
اب سلائسزکو مستطیل شکل میں کاٹ کر سرو کریں۔ بیکری اسٹائل چکن ایگ سینڈوچ تیار ہے۔

Recipe Tips