BBQ Chicken Calzone Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    6

Research Content

BBQ chicken calzone is a quick recipe to enjoy this weekend. Classic combo of juicy chicken filling loaded with cheese and pizza sauce. Give try to this BBQ chicken calzone and do share your feedback with us.


Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a pan add water, salt, peppercorns and let it simmer. Then add chicken and boil until chicken is fully cooked. Remove skim and set aside.

Step 2
In a small bowl add warm water, sugar, yeast and mix it well. Then let it sit for 5 to 7 minutes or until yeast is activated.

Step 3
Take a bowl; add flour, salt, oil, prepared yeast mixture and knead dough with light hands.

Step 4
Cover it with cling and let it rest for 30 to 40 minutes or until double in size.

Step 5
In another bowl add boiled chicken and shred it.

Step 6
Then add mayo, BBQ sauce, hot sauce, mustard sauce, salt, coriander powder, red chili powder, garlic powder in shredded chicken and mix well.

Step 7
Take the dough, sprinkle flour on it and knead it again for a minute. Cut the dough into six halves and make ball of each portion. Roll out each ball into thin round shape.

Step 8
Spread marinara sauce in center, top it with chicken filling, cheese and olives.

Step 9
Fold it in half giving it a half moon shape, bind the edges properly then place three mark on top with help of a knife to let air out while its baking.

Step 10
Place it in baking tray, brush it with egg yolk and bake for 20 to 25 minutes at 160 degrees or until golden brown.

Step 11
Your tasty BBQ calzone are ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک پین میں پانی، نمک اور ثابت کالی مرچ ڈال کر ابلنے دیں۔اب اس میں چکن ڈال کر ابلنے دیں اور اچھی طرح پکنے تک پکائیں اور جھاگ اتارکر سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 2
ایک چھوٹے باؤل میں گرم پانی، چینی اور خمیر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پانچ سے چھ منٹ رکھ دیں۔

Step 3
پھر ایک باؤل میں میدہ، نمک، کھانے کا تیل اور خمیر مکسچر ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔

Step 4
اب ڈو کو کلنگ سے ڈھک کر تیس سے چالیس منٹ رکھ دیں یا جب تک ڈو سائز میں ڈبل ہوجائے۔

Step 5
ایک باؤل میں چکن باریک باریک کاٹ لیں۔

Step 6
اب اس میں مایونیز، باربی کیو سوس، ہاٹ سوس، مسٹرڈ سوس، نمک، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور لہسن پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

Step 7
ڈو لے کر اس میدہ چھڑکیں اور دوبارہ ایک منٹ ڈو گوندھ لیں۔اب ڈو کو چھ برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا کر گول شکل میں بیل لیں۔

Step 8
پھر اس کے درمیان میرینارا سوس پھیلا کر اس پر چکن، چیز اور کالا زیتون رکھیں۔

Step 9
اب اس کو آدھے چاند کی شکل میں فولڈ کرکے کناروں کو اچھی طرح بند کردیں اور چھڑی سے تین نشان لگائیں تاکہ بیکنگ کرتے ہوئے ہوا نکلے۔

Step 10
پھر ا س کو بیکنگ ٹرے میں رکھ کر انڈے کی سفیدی سے برش کریں اور ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر بیس سے پچیس منٹ بیک کر لیں۔

Step 11
مزیدار باربی کیو چکن کالزون ریسپی تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW