Recipes

More

Beef Achar Gosht Recipe

Beef Achar Gosht Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

The perfect blend of spices in Beef Achar Gosht makes it impossible to resist. The aroma of this mouth-watering dish will make you hungrier and crave more. Try out this delicious Achari Gosht and do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Achari Masala Paste:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a grinder add fennel seeds, nigella seeds, fenugreek seeds, cumin seeds, red chili flakes, mustard seeds, garam masala powder, salt, turmeric powder, red chili flakes, coriander powder and grind well into fine powder. Your achari masala is ready.

2 .
Now in a bowl add 1 cup achari masala and lemon juice. Mix well and your achari masala filling is ready. Set aside.

3 .
Take green chilies and deseed them. Fill them achari masala filling and set aside. Your stuffed green chilies are ready.

4 .
In a pan heat oil and add onion, cook until translucent. Now add beef, ginger garlic paste and cook until beef changes color.

5 .
Add achari masala, red chili powder, salt and cook for 2 minutes. Now add tomato puree and cook for 3-4 minutes. Add water and cover and cook until meat gets tender.

6 .
Add yogurt and cook until oil separates. Now add stuffed green chilies and cover and cook over low flame for 10 minutes.

7 .
Your Achar Gosht is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اچاری مصالحہ بنانے کے لئے ایک گرینڈر میں سونف، کلونجی، میتھی کے بیج، زیرہ، کٹی لال مرچیں، رائی دانہ، گرم مصالحہ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈراور دھنیا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔ اچاری مصالحہ تیار ہے۔

2 .
اب ایک باؤل میں ایک کپ اچاری مصالحہ اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اچاری مصالحہ فلنگ تیار ہے۔

3 .
سبز مرچیں بھرنے کے لئے سبز مرچیں لے کر ان کے بیج نکال دیں اور ان میں اچاری مصالحہ فلنگ بھر دیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اچار گوشتبنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں اور پیاز ڈال کر کچھ دیر پکائیں۔ اب اس میں بیف اوردرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر بیف کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں اچاری مصالحہ، لال مرچ پاؤڈر اورنمک ڈال کر دو منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں ٹماٹر پیوری ڈال کرتین سے چار منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں پانی ڈال کرڈھکن سے ڈھک کر گوشت گلنے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں دہی ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔ اب اس میں بھری ہوئی ہری مرچیں ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پردس منٹ تک پکائیں۔

7 .
بیف چار گوشت تیار ہے۔

Recipe Tips