Beef Kofta Recipe

Research Content

Scrumptious Beef Kofta Recipe to try this Eid ul Azha. Save the recipe to try during the Eid holidays.

Kofta mixture ingredients:
1/2 kg Beef mince
1 small Onion (finely chopped)
1/2 tsp Red chili powder
1/2 tsp Garam masala
Salt to taste
3 tbsp Roasted chickpea powder
1/2 tsp Coriander powder
1 tsp Ginger garlic paste
2-3 Green chili
1/2 cup Coriander & Mint
1 tsp Cumin powder
1 tsp Poppy Seeds

Gravy ingredients:
1/2 cup Cooking oil
1 tsp Whole spices
1 tbsp Ginger garlic paste
1/2 cup Onion paste
1/2 cup Tomato puree
1 tsp Coriander powder
Salt to taste
1/2 tsp Turmeric
1 tbsp Red chili powder
1 cup Yogurt
1/2 cup Coriander leaves
2-3 Green chili
Water as required

Directions:
In a chopper add beef mince, coriander/mint, cumin powder, puppy seeds, green chilies, onion, red chili powder, garam masala, salt, roasted chickpea powder, coriander powder, ginger/garlic paste and blend well.
Apply water on hands, take a hand full of beef mixture and make balls.
In a pan add oil and fry beef mixture balls until brown.
Now take another pan add oil and whole spice, cook for a minute. Add ginger garlic paste and onion paste and cook for few minutes. Add Tomato puree and mix well. Now add salt, coriander powder, turmeric, red chili powder, mix it well then add yogurt, cook for 5-7 minutes.
Add prepared Koftas, cook for a minute then add water and let it cook for 10-12 minutes on medium low flame. Add coriander and green chilies to garnish.
Kofta curry is ready to serve.

کوفتوں کے اجزاء:
بیف قیمہ 500گرام دھنیا پودینہ آدھا کپ پیاز(چوپ) 1کپ ہری مرچ 2-3 خشخاش پاؤڈر 1چائے کا چمچ نمک حسبِ ذائقہ بھونے چنے کا پاؤڈر 3کھانے کے چمچ ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ ادرک لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ دھنیا پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ لال مرچ 1چائے کا چمچ گرم مصالحہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ کھانے کا تیل حسبِ ضرورت (فرائی کرنے کے لئے ) گریوی بنانے کے اجزاء: کھانے کا تیل آدھا کپ ثابت گرم مصالحہ 1چائے کا چمچ لہسن ادرک پیسٹ 1کھانے کا چمچ پیازکا پیسٹ آدھا کپ ٹماٹر(پِسے ہوئے) آدھا کپ نمک حسبِ ذائقہ دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ ہلدی آدھا چائے کا چمچ لال مرچ 1کھانے کا چمچ دہی 1کپ پانی 1.5(ڈیڑھ کپ) ہری مرچ،ہرا دھنیا گارنش

LEAVE A REVIEW