Beef Nali Nihari Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    240
  • SERVING
    5

Research Content

Looking for a traditional Beef Nihari Recipe? No need to worry about it here you can find amazing and delicious Beef Nihari Recipe. It is delicious to taste and easy to make recipe. Try out this tempting Beef Nihari Recipe for your family and friends and do let us know with your amazing feedback.


Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a pan heat oil, add onion and cook for a about 2 to 3 minutes until translucent.Then add ginger paste, garlic paste and cook for a min.

Step 2
Add meat, nihari masala and cook for 3 to 4 minutes on high flame.

Step 3
Now add water as required, salt, nali, cover and cook on low flame for 2 to 3 hours or until beef if fully tender.

Step 4
Note: remove nali from pot after 1.5 hour maximum.

Step 5
When it’s cooked, in a bowl add flour, water and mix until a smooth paste form.

Step 6
Add it gradually in to nihari and keep stirring continuously. Cook the mixture until you get your desired thickness; lastly add green chilies and it’s done.

Step 7
In another frying pan heat oil, add red chili powder and cook for 1 minute only.

Step 8
Add this directly in your nihari, garnish with ginger, green chilies and fried onion.

Step 9
Tasty Beef Nihari Recipe is ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک پین میں کھانے کا تیل کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈالیں اور دو سے تین منٹ پکائیں۔

Step 2
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ، گوشت اور نہاری مصالحہ ڈال کر تیز آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔

Step 3
پھر اس میں حسبِ ضرورت پانی، نمک اور نلی ڈالیں اور ڈھک کر ہلکی آنچ پر دو سے تین گھنٹے پکائیں۔

Step 4
نوٹ:(نلی کو برتن سے 1.5گھنٹے کے بعد نکال لیں)۔

Step 5
جب گوشت اچھی طرح پک جائے تو ایک باؤل میں میدہ اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

Step 6
اب اس مکسچر کو تھوڑا تھوڑا کرکے نہاری پر ڈالیں اور مسلسل چمچ ہلاتے رہیں اور اپنی مرضی کے مطابق گاڑھا ہونے تک پکاکر سبز مرچیں ڈال دیں۔

Step 7
اب ایک دوسرے فرائی پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لال مرچ پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

Step 8
پھر فوراَاس تری کو نہاری پر ڈال کر ادرک، سبز مرچوں اور تلے ہوئے پیاز سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Step 9
مزیدار بیف نہاری تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW