Recipes

More

Black Pepper Fish Curry Recipe

Black Pepper Fish Curry Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Black Pepper Fish Curry is a unique variation to your fish recipes. Winter calls for warming fish recipes and this Machli ka Salan is perfect to treat yourself to this season. Try out this Black Pepper Fish Curry and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Fish Marination:
Ingredients for Black Pepper Fish Curry:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add fish, black pepper, salt, lemon juice, ginger garlic paste, carom seeds and mix it well. Marinate it for 30 mins.

2 .
In a pan heat oil and add marinated fish. Fry each side for 1-2 minutes. Set aside.

3 .
In a pan heat oil and add onion, ginger, garlic, cumin seeds, coriander seeds, green chilies and cook for 2 minutes.

4 .
Transfer it into a glass jar and blend it well into smooth puree. Your Onion Puree is ready. Set aside.

5 .
In a pot heat oil and add onion puree and cook for 1-2 mins. Add water, salt, black pepper and cook until oil separates.

6 .
Add prepared fish and cook for 4-5 mins or until fully done.

7 .
Lastly sprinkle crushed black pepper and serve. Your Black Pepper Fish Curry is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
فِش میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں فِش، کالی مرچ، نمک، لیموں کا رس، ادرک لہسن کا پیسٹاور اجوائن ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے تیس منٹ میرینیٹ کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کی ہوئی فِش ڈال کر ہر سائیڈ سے ایک سے دو منٹ پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پیاز پیوری بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز، ادرک، لہسن، زیرہ، دھنیا اور ہری مرچ ڈال کردو منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اسے گلاس جار میں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔پیاز پیوری تیار ہے۔

5 .
بلیک پیپر فِش بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز پیوری ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں پانی، نمک اور کالی مرچ ڈال کر تیل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں تیار فِش ڈال کر چار سے پانچ منٹ یا اچھی طرح پک جانے تک پکائیں۔

7 .
پھر آخر میں پسی ہوئی کالی مرچ چھڑک دیں۔ مزیدار بلیک پیپر فِش کڑی تیار ہے۔

Recipe Tips