Recipes

More

Boneless Mutton Handi Recipe

Boneless Mutton Handi Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Mutton Boneless Handi is a treat to try out this Eid ul Adha and double the joy of your meal. Serve it with naan and have a perfect family dawat experience. Try out this Boneless Mutton Handi this Eid and let us know of your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Tomato Puree:
Ingredients for Boneless Mutton Handi:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add tomatoes, green chilies and blend into smooth puree. Set aside.

2 .
In a pot heat oil and add onion, cook until translucent. Add mutton and cook until color changes. Add ginger garlic paste and cook for 2-3 minutes.

3 .
Now add tomato puree and cook for 2-3 minutes. Add red chili powder, turmeric powder, salt, cumin powder, coriander powder, paprika powder and cook for 5 minutes.

4 .
Now add water and cover and cook until meat is fully done.

5 .
Add yogurt and cook until oil separates. Lastly add garam masala powder, cream and cook for 1-2 minutes.

6 .
Your Boneless Mutton Handi is ready. Garnish with ginger and coriander. Serve with Naan and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ٹماٹر پیوری بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں ٹماٹر اور ہری مرچیں ڈال کربلینڈ لیں اور پیسٹ بنا لیں۔

2 .
بون لیس مٹن ہانڈی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب اس میں مٹن ڈالیں اور رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر 2 سے 3 منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں ٹماٹر پیوری ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈراور پیپریکا پاؤڈر ڈال کرپانچ منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں پانی ڈال کر ڈھک دیں اور مٹن اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں دہی ڈال کر کھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں گرممصالحہ پاؤڈر اور کریم ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

6 .
بو ن لیس مٹن ہانڈی تیار ہے۔ ادرک اور دھنیا سے گارنش کریں۔ نان کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips