Recipes

More

Bread Chutney Samosa Recipe | Iftar Snack Recipes

Bread Chutney Samosa Recipe | Iftar Snack Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    4

Bread Chutney Samosa is a perfect and quick snack for Iftar. Filled with tangy sauces and filling, it becomes a super delicious and unique samosa recipe. Try out this Bread Chutney Samosa today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Green Chutney:
Ingredients for Samosa Filling:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a glass jar add mint leaves, coriander, cumin seeds, lemon juice, salt, ginger, garlic, green chilies, and chaat masala and blend well into a paste. Your green chutney is ready. Set aside. Directions for Samosa Filling Preparation:

2 .
In a pan heat oil and add onion, cook until translucent. Now add cumin seeds and cook for 1-2 minutes.

3 .
Add red chili flakes, red chili powder, turmeric powder, and coriander powder, and cook for 2 minutes.

4 .
Now add mashed potatoes, salt, coriander, and green chilies and cook for 3-4 minutes. Your samosa filling is ready. Set aside.

5 .
Take a bread slice and cut it into a round shape. Flatten it with a rolling pin.

6 .
Cut it into 2 equal parts, make a cone shape and fill it with samosa filling and green chutney.

7 .
Brush water on the edges and press to combine them.

8 .
Fry them for 4-5 minutes or until golden brown in color.

9 .
Your bread chutney samosa is ready. Serve it with ketchup and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سبز چٹنی بنانے کے لئے ایک گلاس جار میں پودینے کے پتے، دھنیا، زیرہ، لیموں کا رس، نمک، ادرک، لہسن، ہری مرچ اور چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں۔ ہری چٹنی تیار ہے۔

2 .
سموسہ فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور پیاز ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔ اب اس میں زیرہ ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں کٹی سرخ مرچیں، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر دو منٹ پکائیں۔

4 .
پھر اس میں میش کئے ہوئے آلو، نمک، دھنیا اور ہری مرچ ڈال کرتین سے چار منٹ تک پکائیں۔سموسہ فلنگ تیار ہے۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے بریڈ سلائس لے کر اسے گول شکل میں کاٹ لیں اور بیلنے سے بیل لیں۔

6 .
اب ان کو دو برابر حصوں میں کاٹ کر کون کی شکل دیں اور اس میں سموسے کی فلنگ اور ہری چٹنی بھردیں۔

7 .
ان کو جوڑنے کے لئے ان کے کناروں پر برش سے پانی لگائیں۔

8 .
اب سموسوں کو چار سے پانچ منٹ یا گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

9 .
مزیدار بریڈ چٹنی سموسہ تیار ہے۔

Recipe Tips