Bread Malai Roll Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    4

Research Content

Bread malai roll is perfect to have this weekend for soft and creamy textured treat. Khoya bread rolls topped with rabri milk is supreme in taste. Give try to this bread malai roll recipe and share your feedback with us.


Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a pan add milk and bring it to boil and add sugar cardamom powder, saffron milk, almonds, pistachios and cream.Mix continuously and cook until it reduced to half of the original quantity. Set aside.

Step 2
Now in another pan add milk, milk powder and mix until no lumps are remaining without turning on the flame.Then turn on the flame and cook it for 2 to 3 minutes.

Step 3
Then add butter, sugar and cardamom powder, cream and cook it continuously until it becomes thickened.

Step 4
Now in a small bowl add cream, cashew nuts, almonds and pistachios. Mix it well, your malai is ready. Now keep it aside.

Step 5
Take a slice of fresh bread and cut off the sides and roll it out into a thin sheet.Now spread the prepared malai evenly on one side of the bread.

Step 6
Take khoya and form it into a shape of round cylinder shape.Now put it on one end of the slice and roll it in a form of roll.

Step 7
Lastly place them in a tray and put rabri milk and garnish with pistachios cherries and saffron milk.

Step 8
Your tasty Bread Malai Roll Recipe is ready .


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک برتن میں دودھ ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں چینی، الائچی پاؤڈر، زعفران دودھ، بادام پستہ اور کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پکائیں۔

Step 2
ایک پین میں دودھ اور دودھ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر چولہا بند کرکے دو سے تین منٹ پکائیں۔

Step 3
اب اس میں مکھن، چینی، الائچی پاؤڈر اور کریم ڈال کر پکائیں جب تک کھویا گاڑھا ہوجائے۔

Step 4
ایک باؤل میں کریم، کاجو، بادام اور پستہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

Step 5
ایک تازہ بریڈ کا سلائس لے کر اس کے کنارے کاٹ دیں اور شیٹ کی شکل میں رول کر لیں۔اب بریڈ کی ایک سائیڈ پر تیار کی ہوئی ملائی اچھی طرح پھیلائیں۔

Step 6
پھرکھویا لیں اور اس کو سلینڈر کی شکل میں تبدیل کر دیں۔اب اس کھویا کو سلائس کے آخر میں رکھ دیں اور رول کی شکل میں رول کر لیں۔

Step 7
پھر ان بریڈ ملائی رولز کو ٹرے میں رکھیں اور اس پر ربڑی دودھ ڈال کر پستہ، چیڑی اور زعفران دودھ سے گارنش کر کے سرو کریں۔

Step 8
مزیدار بریڈ ملائی رولز تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW