Recipes

More

Chapli Kabab Rice Platter Recipe

Chapli Kabab Rice Platter Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Chapli Kabab Rice Platter Recipe has a beautiful combo with K&N's Chapli Kabab. Give try to this scrumptious Rice Platter Recipe a try and share your experience with us.

 Ingredients

Preparation for Matar Rice:
Preparation for Apricot Sauce:
Preparation for Serving:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add oil to a preheated pot. Add cumin and sizzle for a minute. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

2 .
Add peas and cook for 2-3 minutes. Add water and salt and bring it to a boil.

3 .
Once water starts boiling add soaked rice and let cook until 80% water has evaporated.

4 .
Cover with lid and let it steam for 10-12 minutes. Let the steam out. Matar pulao is ready.

5 .
In a blender, add apricot, salt, red chili flakes, cumin, garlic, onion, green chilies, mint, coriander, and water. Blend until smooth consistency has reached. Keep aside.

6 .
Prepare K&N’s Chapli Kabab as per instruction on the pack. Keep aside.

7 .
Dish out matar pulao in a serving dish, place prepared K&N’s chapli kebab on the side. Add sauce and masala onion on the other sides. Serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مٹر پلاؤ بنانے کے لئے پہلے سے گرم پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

2 .
اب اس میں مٹر ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں اور اس میں نمک، پانی ڈال کر ابلنے دیں۔

3 .
جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر پانی اسی فیصد خشک ہونے تک پکائیں۔

4 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر دس سے بارہ منٹ دم پر رکھ دیں۔مٹر پلاؤ تیار ہے۔

5 .
خوبانی چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں خوبانی، نمک، کٹی سرخ مرچیں، زیرہ، لہسن، پیاز، سبز مرچیں، پودینہ، دھنیا اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

6 .
سرونگ کے لئے پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق چپلی کباب تیار کر لیں۔

7 .
سرونگ پلیٹ میں تیار کیا ہوا مٹر پلاؤ ڈالیں اس پر تیار کئے ہوئے چپلی کباب رکھیں۔اب اس پر خوبانی چٹنی ڈالیں اور مصالحہ پیاز ڈال کر سرو کریں۔

Recipe Tips