Recipes

More

Chapli Kabab With Matar Pulao Recipe

Chapli Kabab With Matar Pulao Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Looking for some special weekend meal recipe? We bring you an unbeatable duo of juiciest Chapli Kabab with aromatic Matar Pulao. This combo becomes irresistible when served with Coca-Cola.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add mince, tomatoes, onion, green coriander, green chilies, ginger garlic paste, egg, gram flour, coriander seeds, pomegranate seeds, red chili flakes, turmeric, cumin powder, carom seeds, black pepper powder, salt and mix well. Let it rest for 3-4 hours in refrigerator.

2 .
Grease your hands with oil and make thin circles from marinated mince.

3 .
Heat oil in a pan and shallow fry your chapli kabab from each side for 2-3 minutes on medium flame. Set aside.

4 .
Your Tasty Chapli Kababs are ready.

5 .
Heat oil in a pot and fry onion until light golden brown. Now add cumin seeds, peppercorns, cloves, cinnamon and cook for 2 minutes.

6 .
Add ginger garlic paste, green chili paste and cook for another minute. Now add tomatoes and cook until tomatoes are soft. Add salt, red chili flakes, coriander powder and cook until oil separates.

7 .
Add peas and cook for 5-7 minutes. Add water and bring it to boil.

8 .
Once water starts boiling, add rice and cook until 80% water has evaporated. Cover with lid and steam for 10-15 minutes.

9 .
Your matar pulao is ready, serve with Chapli Kabab.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چپلی کباب بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں قیمہ، ٹماٹر، پیاز، سبز دھنیا، سبز مرچیں، ادرک لہسن پیسٹ، انڈہ، بیسن، انار دانہ، سوکھا دھنیا، کٹی لال مرچیں، ہلدی، ذیرہ پاؤڈر، اجوائن، کالی مر چ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور تین سے گھنٹے فریج میں رکھ دیں۔

2 .
اب اپنے ہاتھوں پر آئل لگا کر میرینیٹ کئے مکسچر سے گول شکل کے کباب بنا لیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے کبابوں کو ہر سائیڈ سے دو سے تین منٹ فرائی کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
مزیدار چپلی کباب تیار ہیں۔

5 .
مٹر پلاؤ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔اب اس میں ذیرہ، ثابت کالی مرچیں، لونگ اور دار چینی ڈال کر دو منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور سبز مرچ پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔اب اس میں نمک، کٹی لال مرچیں اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر آئل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔

7 .
پھر اس میں مٹر ڈال کر پانچ سے سات منٹ پکائیں۔اب اس میں پانی ڈال کر ابلنے دیں۔

8 .
جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو اس میں چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں اور ڈھکن سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ سٹیم کر لیں۔

9 .
مزیدار مٹر پلاؤ ریسپی تیا ر ہے۔

Recipe Tips