Recipes

More

Chapshoro with Mamtu Recipe

Chapshoro with Mamtu Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Chapshoro with Mamtu a blazing combo that is worth all your efforts. Turn up the rhythm of this traditional meal with Coca-Cola and make your weekend memorable.
Visit www.sooperchef.pk/coca-cola and catch the weekend meal recipes

 Ingredients

Ingredients for Mince Mixture Preparation:
Ingredients for Chapshoro Dough:
Ingredients for Mamtu Dough:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add mince, onion, green chilies, tomatoes, ginger garlic paste, salt, black pepper, garam masala, coriander powder, cumin powder, coriander, mint, oil and mix well. Refrigerate for 30 minutes.

2 .
In a bowl add flour, wheat flour, salt and mix well. Make well in center and add water, oil and knead a smooth and soft dough. Cover and set aside for 15-20 minutes.

3 .
Now take the dough and cut into 8 equal parts. Make the dough balls of each part. Take one dough ball and roll down into thin round sheet.

4 .
Spread the prepared mince mixture in the center, leaving the edges about 1/2 inch. Place another dough sheet on top of it and bind the edges together by pressing hard. Now turn and pinch the edges.

5 .
Transfer the chapshoro onto the pre-heated pan and cook both sides on medium low heat until mince has cooked.

6 .
Your chapshoro is ready. Set aside.

7 .
In a bowl add flour, egg, salt and mix well. Now add water and knead a smooth dough. Cover and set aside for 15-20 minutes.

8 .
Take the dough and divide into 4 equal parts and make each into dough balls.

9 .
Take one dough ball and roll down into thin round sheet. Cut with small circular mold into small circular sheets and place these sheets on dumpling maker.

10 .
Fill in the center with mince. Then fold the mold and press hard.

11 .
Bring water to boil in double boiler and place the plate with holes in it. Brush some oil. Place the dumplings on the greased plate. cover with the lid and let it cook for 25-30 minutes on low heat.

12 .
Your Mamtu are ready, serve with Chapshoro and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
قیمہ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں قیمہ، پیاز، سبز مرچیں، ٹماٹر، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، کالی مرچیں، گرم مصالحہ، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا، پودینہ اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور تیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔

2 .
چھپ شورو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، بیسن اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں تھوڑا تھوڑا کرکے پانی اور کھانے کا تیل ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ رکھ دیں۔

3 .
اب ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا لیں اور شیٹ کی شکل میں بیل لیں۔

4 .
پھر اس کے درمیان تیار کیا ہوا قیمہ مکسچر پھیلائیں۔اب اس پر دوسری ڈو شیٹ رکھ کر کناروں کو بند کر دیں۔

5 .
اب اس چھپ شورو کو پہلے سے گرم پین میں رکھ کر ہلکی آنچ پر دونوں سائیڈوں سے قیمہ پکنے تک پکائیں۔

6 .
مزیدار چھپ شورو تیار ہے۔

7 .
منتو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، انڈہ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ کر پندرہ سے بیس منٹ ڈھک کر رکھ دیں۔

8 .
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا لیں۔

9 .
پھر پیڑوں کو بیلنے سے باریک شیٹ میں بیل لیں اورچھوٹے مولڈ سے گول باریک شیٹ میں کاٹ لیں اور ڈمپلنگ میکر پر رکھ دیں۔

10 .
اب اس پر قیمہ مکسچر رکھ کر ڈمپلنگ میکر کو فولڈ کرکے پریس کریں۔

11 .
پھر ایک ڈبل بوائلر میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں سوراخوں والی پلیٹ رکھ کر برش سے آئل لگائیں۔اب اس پر تیار کی ہوئی ڈمپلنگز رکھیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر پچیس سے تیس منٹ پکنے دیں۔

12 .
مزیدار منتو تیار ہیں، چھ شورو کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips