Recipes

More

×

Chatpata Pani Pakora Recipe (Iftar Special Recipe)

Chatpata Pani Pakora Recipe (Iftar Special Recipe)

  • PREP TIME
    120
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    6

Pani Pakora is a delightful addition to your Iftar table and a unique variation to your regular pakora recipe. Spice up this street food with Shan Chaat Masala and double the joy of your Iftar. Try out this Pani Pakora today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Pakora:
Ingredients for Green Chutney:
Ingredients for Pani Pakora:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add gram flour, coriander, salt, turmeric, red chili powder, chaat masala, baking soda, water, cumin powder, and onion and mix well to form a thick runny paste.

2 .
Take a spoon full of mixture and fry it until golden brown in color. Pakora is ready. Set aside.

3 .
In a blender add green coriander, mint leaves, green chilies, water, and ginger and blend well into smooth paste. Your green chutney is ready. Set aside.

4 .
In a bowl add green chutney, tamarind pulp, salt, red chili powder, water, lemon juice, chaat masala, dried mango powder and mix well.

5 .
Add water, lemon juice and coriander. Mix it well. your Khatta Pani is ready.

6 .
Add prepared pakora into khatta pani. Dip them well.

7 .
Add onion and mix well.

8 .
Your Pani Pakora is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پکوڑےبنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، دھنیا، نمک، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، چاٹ مصالحہ، بیکنگ سوڈا، پانی، زیرہ پاؤڈر اور پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور گاڑھی پیسٹ بنا لیں۔

2 .
اب مکسچر کو چمچ سے بھر کر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔پکوڑ ے تیار ہے۔

3 .
سبز چٹنی بنا نے کے لئے ایک بلینڈر میں ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، ہری مرچ، پانی اور ادرک ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔ہری چٹنی تیار ہے۔

4 .
پانی پکوڑہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں ہری چٹنی، املی کا گودا، نمک، لال مرچ پاؤڈر، پانی، لیموں کا رس، چاٹ مصالحہ اور خشک آم کا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب اس میں پانی اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔کھٹا میٹھا پانی تیار ہے۔

6 .
پھر اس کھٹے میٹھے پانی میں پکوڑے بھگو دیں۔

7 .
اب اس میں پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
پانی پکوڑے تیار ہیں۔

Recipe Tips