Recipes

More

×

Cheesy Gol Gappa Pakora Recipe | Iftar Snacks

Cheesy Gol Gappa Pakora Recipe | Iftar Snacks

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    3

Cheesy Gol Gappa Pakora a unique fusion of our favorite snacks. The cheesy bite of this Gol Gappa Pakora filled with yummilicious potato filling will tempt your taste buds and make you crave for more. Spice up this Cheesy Gol Gappa Pakora with Shan Chaat Masala and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Gol Gappa:
Ingredients for Potato Filling:
Ingredients for Pakora Mixture:
Ingredients for Pakora:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, semolina, salt, warm water and knead a soft dough. Cover with cloth and let it rest for 15-20 minutes.

2 .
Divide the dough into 4 equal parts. Roll out the dough in circle shape. Cut small circles from the rolled out dough.

3 .
Deep fry them on medium heat, gently press them in oil until they puff.

4 .
Your gol gappa is ready. Set aside.

5 .
In a bowl add potatoes, green coriander, red chili powder, onion, salt, red chili flakes, Shan Chaat Masala and mix well. your potato mixture is ready.

6 .
In a bowl add gram flour, rice flour, red chili flakes, Shan Chaat Masala, salt, coriander powder, water and mix well to form thick runny paste. Set aside.

7 .
Take the prepared gol gappa, poke a hole in it and add mozzarella cheese cube in it.

8 .
Add Potato mixture in it, coat it in gram flour mixture and deep fry it until golden brown in color.

9 .
Your Cheesy Gol Gappa Pakora is ready. Serve with ketchup and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گول گپا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، سوجی، نمک اور گرم پانی ڈال کر نرڈو گوندھ لیں اورکپڑے سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑی بنا لیں اور گول شکلوں میں کاٹ لیں۔

3 .
پھر ان کو گرم گرم تیل میں پھولنے تک اچھی طرح فرائی کر لیں۔

4 .
گول گپا تیار ہے۔

5 .
آلوؤں کی فلنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں آلو، ہرا دھنیا، لال مرچ پاؤڈر، پیاز، نمک،کٹی سرخ مرچیں، شان چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔ آلوؤں کا مکسچر تیار ہے۔

6 .
پکوڑا مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، چاولوں کا آٹا، لال مرچ، شان چاٹ مصالحہ، نمک، دھنیا پاؤڈر اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پیسٹ بنا لیں۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے تیار شدہ گول گپا لے کر اس سوراخ کریں اور اس میں موزریلا چیز کیوب رکھیں۔

8 .
اب اس میں آلوؤں کا مکسچر ڈال کر بیسن مکسچر میں کوٹ کریں اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔

9 .
مزیدار چیزی گول گپا پکوڑا تیار ہے۔

Recipe Tips