Chicken Chilli Dry With Fried Rice

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Have some delicious dinner today by making this yummy Chicken Chili Dry With Fried Rice. Crispy chicken chunks coated in spicy gravy and served with aromatic fried rice is a delicious treat. Give this chicken chili dry with fried rice recipe a try and share your feedback with us. You can find more similar recipes like Chicken Egg Fried Rice , Chicken Shashlik With Egg Fried Rice Recipe on SooperChef.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Cut chicken boneless into thin strips. In a bowl add chicken strips, flour, corn flour, soy sauce, vinegar, hot sauce, egg, oil, salt, black pepper, red chili flakes and ginger garlic paste. Mix well and marinate it for 15 to 20 minutes.

2 .
In a bowl add water and soak Guard Basmati rice for 30 minutes. Set aside.

3 .
Heat oil in a pan and fry your chicken strips until light golden brown. Set aside.

4 .
In a pan heat oil, sauté garlic in it for a minute. Add vinegar, soy sauce, chicken stock, salt, black pepper and cook it for 2 to 3 minutes or until your sauce starts to thicken.

5 .
Add chicken strips, coat them nicely in sauce and then add green chilies and cook it for a minute. Take it off the flame. Your chicken chili dry is ready to serve.

6 .
Then simmer water in a pan, add soaked rice, oil, salt and boil until rice is 80% cooked. Strain and set aside.

7 .
Take a small bowl and whisk together eggs, salt, black pepper and orange food color.

8 .
Heat oil in a pan, add eggs and cook scrambled egg on medium low flame. Scrambled egg is ready set aside.

9 .
Heat oil in a pan, add garlic and sauté it for a minute. Add carrots, capsicum, cabbage and cook for 2 minutes. Then add corn, peas and cook for another two minutes.

10 .
Add vinegar, soy sauce, salt, black pepper and mix. Lastly add boiled rice, scrambled egg, green onion and cook it on high flame for a minute.

11 .
Lastly drizzle food color on top, cover the lid and let your rice simmer for 5 minutes. Your fried rice is ready. Set aside.

12 .
Take a round mold, add rice in it and press. Flip it on your serving plate, add chicken chili dry in center and serve.

13 .
Your tasty chicken chili dry with fried rice is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بون لیس کو ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔اب ایک باؤل میں چکن، میدہ، کارن فلار، سویا سوس، سرکہ، ہاٹ سوس، انڈہ، کھانے کا تیل، کالی مرچ، کٹی لال مرچیں اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں پانی اور باسمتی چاول تیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے چکن لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

4 .
اب ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔ پھر اس میں سرکہ، سویا سوس، چکن یخنی، نمک اورکالی مرچ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

5 .
پھر اس میں چکن کے پیس ڈال کر سو س میں کوٹ کریں اور پھر اس میں سبز مرچیں ڈال کر ایک منٹ پکا کر چولہا بند کردیں، چِلی چکن تیار ہے۔

6 .
اب ایک برتن میں پانی ابلنے کے لئے رکھ دیں اور اس میں چاول بھگوئے ہوئے چاول، کھانے کا تیل اور نمک ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں۔

7 .
پھر ایک چھوٹے باؤل میں انڈے، نمک، کالی مرچ اور مالٹا کھانے کا رنگ ڈال کر مکس کرلیں۔

8 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں انڈے ڈالیں اور درمیانی ہلکی آنچ پر اسکرمبلڈایگ پکا لیں۔

9 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔ اب اس میں گاجریں، شملا مرچ اور بند گوبھی ڈال کر دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں کارن اور مٹر ڈال کر دو منٹ اور پکائیں۔

10 .
اب اس میں سرکہ، سویا سوس، نمک اور کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔ پھر اس میں ابلے ہوئے چاول، اسکرمبلڈ ایگ اور سبز پیاز ڈال کر تیز آنچ پر ایک منٹ پکائیں۔

11 .
پھر اس پر کھانے کا رنگ ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر پانچ منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔ فرائیڈ رائس تیار ہیں۔

12 .
اب ایک گول مولڈ لے کر اس میں چاول ڈال کر دبائیں اور اپنی سرونگ پلیٹ میں پلٹ دیں۔ پھر اس کے درمیان چکن چِلی ڈرائی ڈال کر سرو کریں۔

13 .
مزیدار چکن چِلی ڈرائی وِد فرائیڈ رائس ریسپی تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW