Chicken Fajita Stuffed Buns Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    5

Research Content

Freshly home-baked chicken fajita stuffed buns are super satisfying in look and taste. Fancy looking chicken fajita stuffed buns are easier than you think. Do give this pull-apart chicken stuffed buns a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, sugar, yeast, oil , butter, milk, egg and mix it all well.

2 .
Gradually add water and knead smooth dough. Grease with oil.

3 .
Cover it with cling and let it proof for 25 to 30 minutes or until double in size.

4 .
In a pan of water add salt, red chili powder, red chili flakes and chicken cubes.

5 .
Cook on medium flame for 15 minutes or until water dries completely and chicken is cooked. Shred the chicken.

6 .
In a pan heat oil, add garlic in it and fry until light brown. Add onion and cook until translucent.

7 .
Add shredded chicken, capsicum, green chilies, black pepper, paprika, cumin powder, coriander powder, salt and lemon juice. Mix all these ingredients well and cook it for one more minute. Your filling is ready.

8 .
Take out the dough and make 16 balls each of 32 grams from the dough.

9 .
Roll out each ball into circle, add chicken filling and cheese in center and make in ball shape again.

10 .
Grease you baking tray with oil. Place all balls in a baking tray, brush it with egg and sprinkle sesame seeds on top.

11 .
Bake in a preheated oven at 180 degrees for 30 minutes or until light golden brown.

12 .
Garnish with basil leaves. Your tasty fajita pull a-part buns are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، نمک، چینی، خمیر، کھانے کا تیل، مکھن، دودھ اور انڈہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

2 .
اب تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ لیں ۔

3 .
پھر کلنگ سے ڈھک کر پچیس یا تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
ایک برتن میں پانی، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچ اور چکن کے ٹکڑے ڈالیں ۔

5 .
اب درمیانی آنچ پر پندرہ منٹ یا چکن اچھی طرح پکنے تک پکاکر چکن کے ریشے کر لیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کرلائٹ براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔ پھر اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔

7 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن لائٹ براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔پھر اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔اب اس میں چکن کے ریشے، شملا مرچ، سبز مرچیں، کالی مرچ، پیپریکا، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ایک منٹ اور پکائیں۔

8 .
ڈو کے بتیس گرام کے سولہ پیڑے بنا لیں۔

9 .
اب ہر پیڑے کو بیل کر اس میں چکن فلنگ اور چیز ڈال کر دوبارہ گول شکل میں پیڑے بنا لیں۔

10 .
پھر بیکنگ ٹرے کو آئل سے گریس کر کے اس میں تیار کئے ہوئے پیڑے رکھیں اور انڈے سے برش کرکے تِل چھڑک دیں۔

11 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سواسی کے ٹمپریچر پر تیس منٹ یا لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔

12 .
بیزل کے پتوں سے گارنش کریں، مزیدار فجیتا بنز تیار ہیں۔

RECIPE REVIEWS

Avarage Rating: ( 5 )
Total Reviews:(02)
  • Comment

    Farrah

    can these be frozen before cooking

LEAVE A REVIEW