Recipes

More

Chicken Keema Paratha Roll Recipe

Chicken Keema Paratha Roll Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Keema Paratha Roll made with tangy sauces and chicken veggie mixture is one wholesome treat. This savory snack will beat your fast food craving. Have the deliciousness of Keema Paratha Roll at home and let us know your feedback. 

 Ingredients

Ingredients for sauce preparation:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add mayo, ketchup, garlic powder, icing sugar, salt, black pepper, paprika powder, lemon juice, and jalapenos, and mix it well. Your sauce is ready. Set aside.

2 .
In a pan heat oil and add cumin and green chilies and sizzle for a few seconds. Then add onion and cook until translucent. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

3 .
Add tomatoes and cook until tomatoes get soft. Now add salt, turmeric powder, red chili powder, coriander powder, black pepper powder and Mix well. cover and cook for 3-4 minutes.

4 .
Add keema and cook until it changes color. Cover the keema for 5 minutes or until releases water.

5 .
Now add red chili flakes and ketchup and cook until keema is done. Add capsicum and onion and cook for 2-3 mins.

6 .
Your keema mixture is ready. Take off the flame and set it aside.

7 .
Take a paratha, and drizzle the prepared sauce on it. Place the cooked keema on it and drizzle the sauce again.

8 .
Wrap it in a roll shape and your Chicken Keema Paratha Roll is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سوس بنانے کے لئے ایک باؤل س میں مایونیز، کیچپ، لہسن پاؤڈر، آئسنگ شوگر، نمک، کالی مرچ، پیپریکا پاؤڈر، لیموں کا رس، اور ایلو پینو ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔سوس تیار ہے۔

2 .
قیمہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ اور ہری مرچیں ڈال کر چند سیکنڈ تک ہلائیں۔ پھر اس میں پیاز ڈال کر کچھ دیرتک پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ٹماٹرڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔ اب اس میں نمک، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اورکالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ڈھکن سے ڈھک کر تین سے چار منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں قیمہ ڈال کر اس کا رنگتبدیل ہونے تک پکاکر پانچ منٹ ڈھکن سے ڈھک دیں۔

5 .
پھر اس میں کٹی لال مرچیں اور کیچپ ڈال کر قیمہ پکنے تک پکائیں۔ اب اس میں شملا مرچ اور پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

6 .
قیمہ مکسچر تیار ہے۔چولہا بند کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے ایک پراٹھا لیں اور اس پر تیار سوس ڈال کر چکن رکھیں اور دوبارہ سوس ڈالیں۔

8 .
اب اسے رول کی شکل میں لپیٹ لیں۔مزیدار چکن قیمہ پراٹھا رول تیار ہے۔

Recipe Tips