Recipes

More

Chicken Malai Handi Recipe

Chicken Malai Handi Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

This weekend, try this easy-to-make Chicken Malai Handi recipe and treat your family. Do share your feedback with us.

 Ingredients

For Chicken Marination:
For Onion Cashew Paste:
For Handi:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add chicken pieces, salt, white pepper, and yogurt. Mix well and marinate for 30 mins.

2 .
Now, heat oil in a pan. Saute onion until soft and translucent over medium-low heat. Add cashew nuts and green chilies. Saute for 2-3 minutes. Take off the flame and cook it down completely.

3 .
Transfer into a grinder. Add soaked khus khus and blend until a fine paste has formed. Keep aside.

4 .
Now, heat oil in a pot. Sizzle green cardamom for 30 seconds. Add onion and cook until soft and translucent. Add water and cook the onion for another 2-3 minutes.

5 .
Add ginger garlic paste and cook for a minute. Add marinated chicken and cook until changes color and released water.

6 .
Add prepared onion cashew nut paste and cook for 3-4 minutes over medium low flame. Add water if needed.

7 .
Add all the spices and give a good mix. Let cook for a minute. Add yogurt and cook for another 5 minutes by covering with lid on medium flame.

8 .
Add cream mix until well combined. Lastly add kasuri methi. Cover with lid and let cook over low heat for 2-5 minutes.

9 .
Let go of the steam and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چکن پیسیز، نمک، سفید مرچ اور دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ہلکی آنچ پر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں کاجو اور سبز مرچیں ڈال کر دو سے تین منٹ پکا کر چولہا بند کردیں۔

3 .
پھر اسے گرینڈ رمیں ڈال کر اس میں بھگوئی ہوئی خشخاش ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اور سبز الائچی ڈال کر کچھ دیر پکا لیں۔پھر اس میں پانی ڈال کر مزید دو سے تین منٹ پکائیں۔

5 .
پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں اور میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں تیار کی ہوئی پیاز کاجو پیسٹ ڈال کر ہلکی آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔اگر ضرورت ہو تو پانی ڈالیں۔

7 .
پھر اس میں تمام مصالحے ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں دہی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر پانچ منٹ پکائیں۔

8 .
اب اس میں کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور قصوری میتھی ڈا ل کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دو سے پانچ منٹ پکائیں۔

9 .
مزیدار چکن ملائی ہانڈی ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips