Recipes

More

Chicken Manchurian Dry Recipe

Chicken Manchurian Dry Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Savor the flavors of the chicken with every bite of this delicious Chicken Manchurian Dry Recipe by SooperChef. Get ready to take a taste trip to the heart of Asian cuisine with this irresistible Chicken Manchurian recipe. Try out this recipe this weekend and do let us know how it turned out. 

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation:
Ingredients for Manchurian:
Ingredients for Scrambled Eggs:
Ingredients for Egg Fried Rice:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, egg, corn flour, salt, white pepper powder, vinegar, oil and mix it well. Marinate the chicken for 15-20 mins.

2 .
In a pot heat oil and deep fry the chicken until 80% done. set aside.

3 .
In a wok heat oil and add garlic, red chilies and cook for a minute. Now add green onion (white part), red capsicum, green capsicum, onion and cook for 1-2 mins.

4 .
Now add prepared chicken, ketchup, soy sauce, white pepper powder and mix it well.

5 .
Now garnish with green onion and your Dry Chicken Manchurian is ready.

6 .
In a bowl add eggs, black pepper powder, salt and whisk it well.

7 .
In a pan heat oil and add beaten eggs. Cook and scramble until they are fully done.

8 .
In a wok heat oil and add garlic, cook for a minute. Now add carrots, capsicum and fry for a minute. Add chili sauce, soy sauce, black pepper powder and cook for a minute.

9 .
Now add boiled rice, scrambled eggs and toss well over high flame for a minute. Add salt, green onion and mix it again. Your Egg Fried Rice is ready.

10 .
Serve it with Dry Manchurian and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، انڈا، کارن فلار، نمک، سفید مرچ پاؤڈر، سرکہ اورکھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ چکن کوپندرہ سے بیس منٹ کے لیے میرینیٹ کرلیں۔

2 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کراسی فیصد تک فرائی کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
منچورین بنانے کے لئے ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن اور لال مرچیں ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں ہراپیاز (سفید حصہ)، سرخ شملہ مرچ، ہری شملہ مرچ اور پیاز ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں تیار چکن، کیچپ، سویا سوس اور سفید مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
پھر ہرے پیاز سے گارنش کریں۔ چکن منچورین ڈرائی تیار ہے۔

6 .
اسکرمبلڈ انڈے بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، کالی مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرحمکس کریں۔

7 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پھینٹے ہوئے انڈے ڈال کر اسکرمبلڈ ہونے تک پکائیں۔

8 .
ایگ فرائیڈ رائس بنانے کے لئے ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں گاجر اور شملہ مرچ ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھون لیں۔اب اس میں چلی سوس، سویاسوس اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

9 .
اب اس میں ابلے ہوئے چاول اوراسکرمبلڈ انڈے ڈال کر ایک منٹ کے لیے تیز آنچ پر اچھی طرح پکائیں۔پھر اس میں نمک اورہرا پیاز ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔ ایگ فرائیڈ رائس تیار ہیں۔

10 .
چکن منچورین ڈرائی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips