Recipes

More

Chicken Manchurian with Stir Fried Rice

Chicken Manchurian with Stir Fried Rice

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

The best food combination, Chicken Manchurian with Stir Fried Rice is here to tempt you with every bite. Turn up the rhythm with Coca-Cola and make your weekend meal special. Visit SooperChef.pk/Coca-Cola and catch the weekend meal recipes.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add chicken cubes, salt, black pepper, ginger garlic paste, egg, cornstarch, all-purpose flour, soy sauce, and vinegar. Mix well and Keep it in the refrigerator to rest for 30 minutes.

2 .
Heat oil in a deep-frying pan, and deep fry the marinated chicken cubes until crispy and light golden brown. Strain it out from the oil and keep aside.

3 .
Heat oil in a wok, sauté garlic and onion for a minute each. Add red chilies, green and red bell-pepper, carrots and toss for a minute on high flame. Add ketchup, soy sauce, oyster sauce, vinegar, salt, black pepper, and sugar and cook for 2-3 minutes.

4 .
Add chicken stock and bring it to boil. Once it started bubbling add slurry and let cook until thickened or desired consistency has obtained.

5 .
Lastly add fried chicken back into the Manchurian sauce and mix until well coated in the gravy. Take off the flame.

6 .
In a small bowl, add eggs, salt, black pepper, and food color. Whisk well until well incorporated. Set aside.

7 .
In a pre-heated frying pan add oil and pour the egg mixture. Scramble the egg mixture until fully cooked. Take out of the pan and set aside.

8 .
In a wok, heat oil and sauté garlic until light golden brown. Add chopped carrots, red and green bell-peppers, cabbage, and corns. Sauté for a minute.

9 .
Add soy sauce, vinegar, salt, black pepper. Cook for another minute. Add boiled rice, scrambled eggs, green onion and mix well on high flame.

10 .
Stir fried rice is ready. Serve hot with chicken Manchurian.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نمک، کالی مرچیں، ادرک لہسن پیسٹ، انڈہ، کارن سٹارچ، میدہ،سویا سو س اور سرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور تیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا ڈالیں اور لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

3 .
منچورین سوس بنانے کے لئے ایک برتن میں پیاز ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔ اب اس میں سرخ مرچیں، سبز شملا مرچ، سرخ شملا مرچ اور گاجریں ڈا ل کر ایک منٹ تیز آنچ پر پکا لیں۔پھر اس میں کیچپ، سویا سوس، اوسٹر سوس، سرکہ، نمک، کالی مرچ اور چینی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں چکن یخنی ڈال کر ابلنے دیں اور جب بلبلے آنے لگ جائیں تواس میں سلری ڈال کر گاڑھی ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس سوس میں فرائی کیا ہوا چکن ڈالیں اور اچھی طرح مکس کر لیں اور چولہا بند کر دیں۔

6 .
اسکرمبلڈ ایگ بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں انڈے، نمک، کالی مرچ اور کھانے کا رنگ ڈال کر مکس کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
اب پہلے سے گرم فرائی پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں انڈوں کا مکسچر ڈالیں اور اسکرمبلڈ ایگ تیار کر لیں۔

8 .
فرائیڈ رائس بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں لہسن ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔اب اس میں گاجریں، سبز شملا مرچ، سرخ شملا مرچ، بند گوبھی اور کارنز ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

9 .
اب اس میں سویا سو س، سرکہ، نمک اور کالی مرچ ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں ابلے ہوئے چاول، اسکرمبلڈ ایگ اور سبز پیاز ڈال کر تیز آنچ پر اچھی طرح مکس کر لیں۔

10 .
مزیدار فرائیڈ رائس تیار ہیں چکن منچو رین کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (0)
Total Reviews:5
16 Aug 2021 11:41 AM
Nice but chiken Read More
16 Aug 2021 11:41 AM
Nice but chiken Read More
16 Aug 2021 11:41 AM
Nice but chiken Read More
16 Aug 2021 11:41 AM
Nice but chiken Read More
16 Aug 2021 11:41 AM
Nice but chiken Read More