Recipes

More

×

Chicken Pizza Pie Recipe

Chicken Pizza Pie Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    8

Research Content

Chicken Pizza Pie Recipe is tried and tested that turned out one of the best recipe you will ever have. Try this scrumptious Chicken Pizza Pie Recipe and share your experience with us.


 Ingredients

Ingredients for dough:
Ingredients for chicken tikka:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Pour water in a bowl, add yeast and let it sit for five minutes. Mix egg, melted butter, sugar, milk, salt, yeast mixture and knead a smooth dough by adding water if needed. Cover it with cling film and set aside for at least one hour until dough rise.

2 .
Cut chicken breast into small pieces and marinate with tikka masala and lemon juice.

3 .
In a frying pan heat oil, add garlic and fry until golden in color. Add marinated chicken in it and cook until tender.

4 .
Take dough cut it into halves and roll out. Use one half to make pie base and the other half to cover it from top.

5 .
In baking pan cover the base with one dough, spread pizza sauce on it, add mushroom, mozzarella slices, capsicum, olives, chicken, mozzarella. Cover it with the other half of the dough, and decorate according to your choice.

6 .
Brush it with egg yolk and bake in pre-heated oven at 200 degree for 15 to 20 minutes.

7 .
Your chicken pizza pie is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں پانی، انڈے کی زردی، مکھن، چینی، نمک، دودھ اور خمیر مکسچر ڈال کر تھوڑا تھوڑا پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ لیں۔اب اسے کلنگ فلم کے ساتھ ڈھانپ کر آدھے گھنٹے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
پھر چکن بریسٹ کو ٹکڑوں میں کاٹ کر تکہ مصالحہ اور لیموں کے رس کے ساتھ میرینیٹ کر لیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں اور اس میں چکن ڈال کر گلنے تک پکائیں۔

4 .
اب ڈو کو کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر بیل لیں۔

5 .
پھر بیکنگ پین میں ایک بیلی ہوئی ڈو رکھیں اور اس پر پیزا ساس لگائیں۔اب اس پر مشرومز، موزریلا چیز سلائیسیز، شملا مرچ، کالا زیتون، چکن اور موزریلا چیز ڈال کر دوسری بیلی ہوئی ڈو کو اس پر اپنی مرضی سے سجا دیں۔

6 .
پھر اس پر برش سے انڈے کی زردی لگائیں اور دو سو کے ٹمپریچر پر پندرہ سے بیس منٹ کے لئے بیک کر لیں۔

7 .
چکن پیزا پائی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More