Recipes

More

Chicken Roti Roll Recipe

Chicken Roti Roll Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Chicken Roti Roll filled with saucy tandoori chicken is a treat to your taste buds. A wholesome meal for your lunch and breakfast is worth your effort. Try out this Tandoori Chicken Roll and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Tandoori Masala:
Ingredients for Rumali Roti:
Ingredients for chicken mixture Preparation:
Directions for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add ginger powder, garlic powder, nutmeg powder, red food color, dried fenugreek, cinnamon stick, cloves, mace, cumin seeds, black peppercorns, black cardamom, green cardamom, coriander seeds and grind into fine powder.

2 .
In a bowl add chicken fillets, yogurt, salt, red chili powder, turmeric powder, tandoori masala and marinate for 25-30 minutes.

3 .
In a pan heat oil and place marinated chicken fillets. Cook each side for 5-6 minutes or until fully cooked.

4 .
Take off flame and cut the chicken into strips. Set aside.

5 .
In a bowl add all-purpose flour, wheat flour, salt, water, oil and knead a smooth dough. Let it rest for 15-20 minutes.

6 .
Now make the small dough balls and roll them down into flat circle shape.

7 .
Place the wok upside down on the stove and when its hot enough, cook the roti on it from each evenly. Set aside.

8 .
In a pan heat oil and add capsicum, carrot and onion. Saute for 1 minute and set aside. Your sauteed veggies are ready.

9 .
In a bowl add mayo, ketchup, chili sauce, salt, black pepper powder, soy sauce, red chili flakes. Mix well and your chili mayo sauce is ready.

10 .
Now add the chicken strips, sauteed veggies and olive oil in the prepared sauce and mix well. Your chicken mixture is ready.

11 .
Take the prepared roti and place the chicken mixture on it. roll it into roll shape.

12 .
Grease the grill pan with butter and grill each side until light golden in color.

13 .
Your Tandoori Rumali Roll is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تندوری چکن بنانے کے لئے ایک گرینڈر میں ادرک پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، جائفل پاؤڈر، سرخ کھانے کا رنگ، خشک میتھی، دار چینی، لونگ، جاوتری، ذیرہ، ثابت کالی مرچیں، کالی الائچی، سبز الائچی اور سوکھا دھنیا ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں چکن فلٹس، دہی، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اور تندوری مصالحہ ڈال کر پچیس سے تیس منٹ میرینیٹ کر لیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے میرینیٹ کئے ہوئے چکن فلٹس کو ہر سائیڈ سے پانچ سے چھ منٹ اچھی طرح پکا لیں۔

4 .
اب چولہا بند کرلیں اور چکن فلٹس کو سٹرِپس میں کاٹ لیں۔

5 .
رومالی روٹی بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں میدہ، گندم کا آٹا، نمک، پانی اور کھانے کا تیل ڈال کر نرم ٖڈو گوندھ لیں اور پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
اب ڈو کے چھوٹے چھوٹے پیڑے بنا کر روٹی کی شکل میں بیل لیں۔

7 .
پھر چولہے پر توے کو الٹا کرکے گرم کرلیں روٹی اچھی طرح پکا لیں۔

8 .
چکن مکسچر بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں گاجریں، شملا مرچ اور پیاز ڈال کر ایک منٹ پکا لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

9 .
اب ایک باؤل میں مایونیز، کیچپ، چِلی سوس، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، سویا سوس اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

10 .
پھر اس میں چکن سٹرِپس، ساتے کی ہوئی ویجی اور زیتون کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں، چکن مکسچر تیار ہے۔

11 .
اسمبلنگ کے لئے تیارکی ہوئی روٹی لے کر اس پر چکن مکسچر رکھیں اور رول کر لیں۔

12 .
اب گرِل پین کو مکھن سے گریس کر لیں اور لائٹ گولڈن ہونے تک گرِ ل کر لیں۔

13 .
مزیدار چکن روٹی رول ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips