Chicken Steak with Mushroom Sauce Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Research Content

While the restaurants are closed are you missing your favourite chicken steak? We are here to help! Presenting a perfectly cooked chicken steak with mushroom sauce. A complete meal to cater your dine out cravings!


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken fillets, salt, black pepper and oil. Marinate it for 10 to 15 minutes.

2 .
Heat up a grill pan; grill marinated chicken fillets from each side for 4 to 5 minutes. Set aside.

3 .
In a pan add butter, then add garlic and sauté it for a minute. Then add mushrooms and cook for 1 to 2 minutes on medium low flame. Now add milk, black pepper, salt, demi-glace powder, oregano and cook for 1 or 2 minutes. Add 7up, mix it well and cook for 2 to 3 minutes. Lastly add cream; mix it well and cook for 4 to 5 minutes or until you reach your desired consistency.Your mushroom sauce is ready. Set aside.

4 .
In a pan add butter, milk, cheese and whisk it well until dissolved.

5 .
Then add mashed potatoes, black pepper and mix it well on high flame. Keep stirring until they are soft and fluffy. Your mashed potatoes are ready. Set aside.

6 .
In a pot add water and turn the flame off once the water starts boiling.First add carrots and take it off after two minutes. Then add broccoli, peas and lastly add French beans.

7 .
In a pan add blanched veggies, salt, black pepper and toss on high flame for 2 to 3 minutes.

8 .
In a plate place grilled chicken fillet and drizzle mushroom sauce on top.Serve with mashed potatoes and veggies.

9 .
Your tasty Chicken Steak With Mushroom Sauce is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چکن فلٹس، نمک، کا لی مرچ اور کھانے کا تیل ڈال کر دس سے پندرہ منٹ میرینیٹ کر لیں۔

2 .
اب ایک گرِل پین گرم کر کے اس پر میرینیٹ کئے ہوئے چکن ٖفلٹس رکھیں اور دونوں سائیڈوں سے چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

3 .
ایک پین میں مکھن اور لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں مشروم ڈال کر ایک سے دو منٹ درمیانی ہلکی آنچ پر پکائیں۔پھر اس میں دودھ، کالی مرچ، نمک اور اوریگانو ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں سیون اپ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر آخر میں اس میں کریم ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں، مشروم سوس تیار ہے۔

4 .
ایک پین میں دودھ، مکھن اور چیز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب اس میں ابلے، کٹے ہوئے آلو اور کالی مرچ ڈال کر تیز آنچ پر اچھی طرح مکس کریں۔مزیدار میش کئے ہوئے آلو تیار ہیں۔

6 .
ایک پین میں پانی ڈال کر ابلنے دیں جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو چولہا بند کر دیں۔اب اس میں گاجریں ڈال کر دو منٹ بعد اتار لیں۔پھر ا س میں بروکولی، مٹر اور پھلیاں ڈالیں۔

7 .
اب اس میں سبزیاں، نمک اور کالی مرچ ڈال کر تیز آنچ پر مکس کریں۔

8 .
ایک پلیٹ میں گرل کیا ہوا چکن رکھیں اور اس پر مشروم سوس ڈال دیں۔اب میش کئے ہوئے آلو اور تیار کی ہوئی سبزیوں کے ساتھ سرو کریں۔

9 .
مزیدار چکن سٹیک وِد مشروم سوس تیا ر ہے۔

LEAVE A REVIEW