Chicken tikka masala with rice

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Research Content

Chicken tikka masala with rice prepared with K&N’s Mughlai Tikka is perfect to eat if you want something fancy for lunch. Give try to this classic chicken tikka masala with rice recipe and share your feedback with us.


Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
Prepare K&N's Mughlai Tikka as per the instructions on the pack. Set aside.

Step 2
In a pan heat oil, add onion and cook until translucent for 2 to 3 minutes. Add cumin seeds, ginger garlic paste and sauté it for a minute.

Step 3
Add tomato puree, turmeric, red chili powder, chili flakes, coriander powder, cumin powder and cook it for 3 to 4 minutes. Add yogurt and cook it for 2 to 3 minutes on medium low flame. Add water if required.

Step 4
Then blend it into a smooth paste.

Step 5
Now Transfer the paste in a pan again and now add butter and mix it well. Add prepared K&N's Mughlai Tikka, cream and cook it for 2 to 3 minutes. Top it with green chilies, coriander and your mughlai tikka handi is ready. Set aside.

Step 6
Heat oil in a pan, add onion and cook until translucent. Then add ginger garlic paste, cumin seeds, green chilies, salt and cook for a minute. Add water as required.

Step 7
Lastly add soaked rice, 1 cup water and let it boil uncovered on medium low flame until it starts simmering.

Step 8
When water almost dries out, cover and simmer for 4 to 5 minutes on low flame.

Step 9
Your Chicken Tikka Masala is ready to serve with delicious mughlai tikka handi.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Mughlai Tikka تیار کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 2
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈالیں اور دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں ذیرہ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔

Step 3
اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچ، دھنیا پاؤڈر اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر اس میں دہی ڈال کر دو سے تین منٹ درمیانی ہلکی آنچ پر پکائیں (اگر ضرورت ہو تو پانی بھی ڈالیں)۔

Step 4
اب اس گریوی کو اچھی طرح بلینڈ کرکے پیسٹ بنا لیں۔

Step 5
اور اس پیسٹ کو دوبارہ پین میں ڈال کر مکھن ڈالیں اور اچھی طرح مکس کر لیں۔پھر اس میں تیار کیا ہوا مغلائی تکہ ڈالیں اور دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس پر سبز مرچیں، دھنیا اور مغلائی تکہ ہانڈی ڈال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 6
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ، ذیرہ، سبز مرچیں اور نمک ڈال کر ایک منٹ پکائیں (اگر ضرورت ہوتو پانی بھی ڈٖالیں)۔

Step 7
پھر اس میں بھگوئے ہوئے چاول، ایک کپ پانی ٖڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر ابلنے دیں۔

Step 8
جب پانی تقریباَ خشک ہوجائے تو ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکنے دیں۔

Step 9
مزیدار چکن تکہ مصالحہ تیار ہے، تیا ر کی ہوئی مغلائی تکہ ہانڈی کے ساتھ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW