Chili Bites Recipe

Research Content

Chili bites a savory snack for the spicy food lover. Simple and quick recipe with basic ingredients, but incredible taste. To add more spice and crunch, coat your chili bites with Kurkure and add a burst of flavors. Try this Ramzan recipe for Iftar and share your feedback with us.

Chili Bites Recipe
Ingredients for tikka chicken:
Chicken 1 cup
Tikka seasoning 2 tbsp
Ingredients for creamy chicken:
Chicken cube cut 1 cup
Salt to taste
Black pepper 1/2 tsp
Cream 1/2 cup
Milk 1 cup
Oregano 1 tbsp
Paprika 1/4 tsp
Butter 1 tbsp
Green chilies 10-12
Ingredients for cheesy dip:
Cheddar cheese 1 cup
Chili sauce 3 tbsp
Milk 1 cup
Ketchup 2 tbsp
Salt to taste
Ingredients for coating:
Kurkure (crushed) as required
Egg (beaten) as required
Flour as required
Oil for frying
Directions for tikka chicken:
In a pan heat oil, add chicken and cook for 3 to 4 minutes or until chicken changes its color.
Then add tikka seasoning and cook for 5 to 6 minute more. Set aside.
Directions for creamy chicken:
In a pan melt butter, add chicken and cook for 3 to 4 minutes.
Add milk, oregano, paprika, black pepper, salt and mix well.
Cook for 3 to 4 minutes or until it gets thicken.
Then add cream, cook for 2 to 3 minutes until you get creamy texture.
Your creamy chicken filling is ready, set aside.
Directions for cheesy dip:
In a pan add milk, chili sauce, ketchup, salt and mix well and cook for 3 to 4 minutes.
Then add cheddar cheese, mix well and cook until it gets thicken.
Your cheesy dip is ready. Set aside.
Assembling:
In a chopper add Kurkure and crush them well.
Take chili, place a cut in center and deseed them.
Fill half of the chilies with tikka chicken filling and half with creamy chicken filling.
Take chilies, coat them flour, then dip in egg and coat in crushed Kurkure.
Repeat thus process, dip the chilies in egg and coat in crushed Kurkure.
Now deep fry chilies for 2 minutes or until light golden brown.
Serve with cheesy dip and enjoy.
Preparation time: 10-15 minutes
Cooking time: 25-30 minutes
Serving: 5-6 persons

چِلی بائٹس افطار ریسپی
تکہ چکن بنانے کے اجزاء:
چکن 1کپ
تکہ سیزننگ 2کھانے کے چمچ
کریمی چکن بنانے کے اجزاء:
چکن کیوب کٹ 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
کریم آدھا کپ
دودھ 1کپ
اوریگانو 1کھانے کا چمچ
مکھن 1کھانے کا چمچ
سبز مرچیں 10-12عدد
چیڈر چیز 1کپ
چیزی ڈِ پ بنانے کے اجزاء:
چےٖڈر چیز 1کپ
چِلی سوس 3کھانے کے چمچ
دودھ 1کپ
کیچپ 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کوٹنگ کے اجزاء:
کٹے ہوئے کُرکُرے حسبِ ضرورت
پھینٹے ہوئے انڈے حسبِ ضرورت
میدہ حسبِ ضرورت
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
تکہ چکن بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔
اب اس میں تکہ سیزننگ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔
کریمی چکن بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں مکھن پگھلا کر اس میں چکن ڈالیں اور تین سے چار منٹ پکائیں۔
اب اس میں دودھ، اوریگانو، پیپریکا، کالی مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور گاڑھا ہونے تک پکائیں۔
پھر اس میں کریم ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں، کریمی چکن فلنگ تیار ہے۔
چیزی ڈِپ بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں دودھ، چِلی سوس، کیچپ اور نمک ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔
اب اس میں چیڈر چیز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور اچھی طرح پکنے تک پکائیں، چیزی ڈِپ تیار ہے۔
اسمبلنگ:
ایک چوپر میں کُرکُروں کو اچھی طرح چوپ کر لیں۔
اب سبز مرچ لے کر اس کو درمیان سے کٹ لگا کر اس میں تکہ چکن اور کریمی چکن فلنگ بھر دیں۔
پھر ان مرچوں کو میدہ میں کوٹ کر کے انڈے میں ڈِپ کریں اور کٹے ہوئے کُرکُروں میں کوٹ کریں۔
اب دوبارہ ان مرچوں کو میدہ میں کوٹ کر کے انڈے میں ڈِپ کریں اور کٹے ہوئے کُرکُروں میں کوٹ کریں۔
پھر مرچوں کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں۔
چیزی ڈِپ کے ساتھ سرو کریں۔
تیاری کا وقت: 10-15منٹ
پکانے کا وقت: 25-30منٹ
افراد: 5-6

LEAVE A REVIEW