Recipes

More

Chocolate Milk Bread Recipe

Chocolate Milk Bread Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    2

Homemade Chocolate Milk Bread is a best bread recipe you must try. The chocolaty spirals give it a delicious look and taste. Give this Chocolate Milk Bread a try and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for bread:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add water, sugar and yeast. Mix well and let it sit for 5-7 minutes or until it proofs at room temperature.

2 .
In another bowl add flour, milk powder, salt and mix well. Now make a well in center and add yeast mixture. Mix all the ingredients and knead a smooth dough.

3 .
Now divide the dough by the ratio of 2:1. Cover one part and let it set until double in size.

4 .
Mix cocoa powder and milk together to form a paste.

5 .
Add this chocolate mixture in the 2nd dough part and knead the dough until chocolate is fully incorporated. Cover and let is sit until double in size.

6 .
Now take both doughs and roll them down into rectangle shape separately.

7 .
Place the chocolate rectangular dough over the white dough. Then roll the dough to the other end like a swiss roll. Pinch to combine the edges and close the ends.

8 .
Leave the dough to proof in a greased loaf pan until double in size covering it damp cloth.

9 .
Brush egg on it and bake at 180°C for 25-30 minutes. Pro-tip: to check if the bread is done, tap it and if it gives a hollow sound it is ready.

10 .
When the bread is done, grease the butter on top and let it cool at room temperature while covered with damp cloth.

11 .
Cut the slices and serve Chocolate Milk Bread.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں پانی، چینی اور خمیر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پانچ سے سات منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک دوسرے باؤل میں میدہ، دودھ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور اس کے درمیان خمیر مکسچر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے نرم ڈو گوندھ لیں۔

3 .
پھر اس ڈو کو 2:1کے تناسب تقسیم کر لیں اور بڑے حصے کو سائز میں دو گنا ہونے تک رکھ دیں۔

4 .
اب کوکوا پاؤڈر اور دودھ ڈال کر مکس کرکے پیسٹ بنا لیں۔

5 .
پھر دوسری ڈو کے حصے میں چوکلیٹ مکسچر ڈال کر اچھی طرح ڈو گوندھ لیں اور ڈھک کر سائز میں دو گنا ہونے تک سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
اب دونوں ڈو کو الگ الگ مستطیل کی شکل میں بیل لیں۔

7 .
پھر چوکلیٹ ڈو کو سفید ڈو پر رکھ کر کنارے تک سوِس رول کی شکل میں رول کر لیں اور کناروں کو اچھی طرح بند کردیں۔

8 .
اب ڈو کو لوف پین میں ڈال کر گیلا کپڑا رکھیں اور سائز میں دو گنا ہونے تک رکھ دیں۔

9 .
پھر ڈو پر برش سے انڈہ لگائیں اور ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر پچیس سے تیس منٹ بیک کر لیں۔

10 .
جب بریڈ بیک ہوجائے تو ا س پر مکھن لگائیں اور گیلے کپڑے سے ڈھک کر ٹھنڈی ہونے دیں۔

11 .
مزیدار چوکلیٹ بریڈ تیار ہے، سلائسز میں کاٹ کر سرو کریں۔

Recipe Tips