Recipes

More

Crunch Burger with Crunch Wraps Recipe

Crunch Burger with Crunch Wraps Recipe

  • PREP TIME
    45
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    6

Crispy and crumbly Crunch Burger with Crunch Wrap is here to cater your fast-food craving. Turn up the rhythm of this appetizing meal with Coca-Cola and double the joy of your weekend.
Visit www.sooperchef.pk/coca-cola and catch the weekend meal recipes.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for Fried Chicken:
Ingredients for Cocktail sauce:
Ingredients for Pickle Sauce:
Ingredients for Crunch Burger:
Ingredients for Crunch Wrap:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, salt, red chili powder, paprika, black pepper, white pepper, cumin powder, coriander powder, sugar, ginger garlic paste, lemon juice, vinegar and mix well. Marinate for 30 minutes at room temperature or 4 hours in refrigerator.

2 .
In a bowl add all-purpose flour, cornstarch, baking powder, salt, red chili powder, black pepper, garlic powder, ginger powder, vinegar, hot sauce, milk and mix well. Your dipping batter is ready.

3 .
Take the marinated chicken piece and dip it in dipping batter, coat in flour, dip in chilled water for 2 seconds and coat in flour again.

4 .
Heat oil in a deep-frying pan and fry the coated chicken on medium flame until crispy and fully cooked. Your fried chicken is ready. set aside.

5 .
In a bowl add mayo, ketchup, hot sauce, mustard paste, lemon juice, vinegar, tabasco sauce, salt, garlic and mix well. Your cocktail is ready. Refrigerate until used.

6 .
In a bowl add mayo, garlic, onion, pickled cucumber, jalapenos, olives, parsley, salt, black pepper, mustard paste, honey, hot sauce, vinegar and mix well. Your pickle sauce is ready. refrigerate until used.

7 .
Toast the burger buns, drizzle some pickle sauce on bottom bun, place lettuce leaves on it. Place the fried chicken on top. Drizzle cocktail sauce and place cheese slice.

8 .
Drizzle some more pickle sauce and place the top bun over it. Your crunch burger is ready to serve.

9 .
Take the fried chicken and cut into strips.

10 .
Take the tortilla, drizzle mayo, place the fried chicken strips.

11 .
Drizzle cocktail sauce, top cheese slices and place tomatoes, onion, iceberg lettuce. Roll into the shape of wrap.

12 .
Your crunch wrap is ready. serve with crunch burger.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نمک،لال مرچ پاؤڈر، پیپریکا، کالی مرچیں، سفید مرچیں، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، چینی، ادرک لہسن پیسٹ، لیموں کا رس اور سرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں اور پھر چار گھنٹے فریج میں رکھ دیں۔

2 .
ڈِپنگ بیٹر بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، کارن سٹارچ، بیکنگ پاؤڈر، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کالی مرچیں، لہسن پاؤڈر، ادر ک پاؤڈر، سرکہ، ہاٹ سوس اور دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں، ڈِپنگ بیٹر تیار ہے۔

3 .
فرائیڈ چکن بنانے کے لئے میرینیٹ کئے ہوئے چکن پیس کو ڈِپنگ بیٹر لگاکر میدے میں کوٹ کرکے ٹھنڈے پانی میں ڈالیں اور مزید دو سیکنڈ کے لئے میدے میں کوٹ کر لیں۔

4 .
اب ایک فرائی پین میں کوٹ کئے ہوئے چکن کو ہلکی آنچ پر کرسپی ہونے تک فرائی کر لیں، فرائیڈ چکن تیار ہے۔

5 .
کوکٹیل سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، کیچپ، ہاٹ سوس، مسٹرڈ پیسٹ، لیموں کا رس، سرکہ، تبیسکو سوس، نمک اور لہسن ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں، کوکٹیل سوس تیار ہے۔

6 .
پِکل سوس بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں مایونیز، لہسن، پیاز، اچاری کھیرا، ایلا پینو، کالا زیتون، پارسلی، نمک، کالی مرچیں، مسٹرڈ پیسٹ، شہد، ہاٹ سوس اور سرکہ ڈال کراچھی طرح مکس کر لیں، پِکل سوس تیار ہے۔

7 .
کرنچ برگر بنانے کے لئے برگر بنز کو ٹوسٹ کر کے اس پر پِکل سوس ڈالیں اور سلاد پتا رکھ دیں۔اب اس پر فرائیڈ چکن رکھ کر کوکٹیل سوس ڈالیں اور چیز سلائس رکھ دیں۔

8 .
پھر اس پر کچھ اور پِکل سوس ڈالیں اور دوسرا بن سلائس رکھ دیں، کرنچ برگر تیار ہے۔

9 .
کرنچ ریپ بنانے کے لئے فرائید چکن کو ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔

10 .
اب ایک ٹورٹیلا لے کر اس پر مایونیز ڈالیں اور فرائیڈ چکن کے پیسیز رکھ دیں۔

11 .
پھر اس پر کوکٹیل سوس ڈال کر اس پر چیز سلائس، ٹماٹر، پیاز اور سلاد پتا رکھ کر رول کر لیں۔

12 .
مزیدار کرنچ ریپ تیار ہیں۔

Recipe Tips