Recipes

More

Custard Falooda Recipe (Ramzan Special Recipe)

Custard Falooda Recipe (Ramzan Special Recipe)

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    6

Custard Falooda, a delicious and creamy addition to your iftar table is a must try. Treat yourself at iftar after a long fast with this refreshing dessert. Try out this yummy Custard Falooda Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Soak chia seeds in water and let rest for 20 minutes.

2 .
Now, in a pan add water, corn flour and sugar and mix. Turn on the flame and keep stirring until the mixture starts to thicken. Cook on medium low flame until the mixture becomes translucent.

3 .
Transfer this mixture into the seviyan maker and make the seviyan into the chilled water. Let it rest for 20-30 minutes.

4 .
In a pot heat milk and icing sugar and bring it to boil. Add custard slurry and let cook on medium flame until it starts to thicken while stirring continuously. Add cardamom powder and cook until it has thickened. Cool it down on room temperature.

5 .
Now, bring 2 cups of water to boil in a pan and stir in strawberry jelly powder and cook until dissolved. Pour into mold and let cool.

6 .
In another pan bring 2 cups of water to boil in a pan and stir in banana jelly powder and cook until dissolved. Pour into mold and let cool.

7 .
Cut both jellies into small cubes and set aside.

8 .
Now, fill in the glasses with jellies, chia seeds, custard, falooda seviyan, and chopped nuts. Serve chilled.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں تخم ملنگا اور پانی ڈال کر بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
سویاں بنانے کے لئے ایک پین میں پانی، کارن فلار اور چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب چولہا چلا کر مسلسل مکس کرتے جائیں اور ہلکی آنچ پرگاڑھا ہونے تک پکائیں۔

3 .
اب اس مکسچر کو سویاں میکر میں ڈال کر سویاں بنا لیں اور ٹھنڈے پانی میں ڈال کر بیس سے تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
کسٹرڈ بنانے کے لئے ایک برتن میں دودھ اور چینی ڈال کر ابلنے دیں۔اب اس میں کسٹرڈ سلری ڈال کر درمیانی آنچ پر پکائیں۔پھر اس میں الائچی پاؤڈر ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔

5 .
سٹرابیری جیلی بنانے کے لئے ایک پین میں دو کپ پانی ڈال کر ابلنے دیں اور پھر اس میں سٹرابیری جیلی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب ایک مولڈ میں ڈال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔

6 .
بنانا جیلی بنانے کے لئے ایک دوسرے پین میں دو کپ پانی ڈال کر ابلنے دیں اور پھر اس میں بنانا جیلی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب ایک مولڈ میں ڈال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔

7 .
اب ان دونوں جیلیوں کو چھوٹی کیوبز میں کاٹ لیں۔

8 .
پھر ایک گلاس میں دونوں جیلیاں، تخم ملنگا، کسٹرڈ اور فالودہ سویاں ڈال کراس پر بادام، پستہ چھڑ ک دیں اور ٹھنڈا ٹھنڈا سرو کریں۔

Recipe Tips