Recipes

More

Daal Mash Dhaba Style Recipe

Daal Mash Dhaba Style Recipe

  • PREP TIME
    5
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Authentic Dhaba flavors come alive in our delectable Daal Mash Dhaba Style recipe. Experience the richness of perfectly cooked lentils, infused with aromatic spices and served with a touch of rustic charm. Indulge in the true essence of Dhaba cuisine, right in the comfort of your own home. A culinary delight awaits!

 Ingredients

Ingredients for daal mash:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add turmeric powder, salt and bring it to a boil. Add soaked daal and boil until its 80% done.

2 .
In a pan heat oil and add garlic, sauté it for 30 seconds. Then add green chilies, red whole chilies and ginger. Fry it for a minute.

3 .
Add tomato puree in it and cook for 2-3 mins. Now add red chili flakes, turmeric powder, salt, cumin powder, red chili powder and coriander powder. Cook for a minute.

4 .
Now add yogurt and cook for 1-2 mins. Add boiled daal mash, dried fenugreek, lemon juice and cook until daal gets fully tender and oil separates.

5 .
Now add coriander, green chili and ginger and mix it well. Your Dhaba Style Daal Mash Fry is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں ہلدی پاؤڈر اور نمک ڈال کر ابال لیں اور اس میں بھگوئی ہوئی دال ڈال کر اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

2 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر تیس سیکنڈ تک بھون لیں۔ پھر اس میں ہری مرچ، سرخ مرچ اور ادرک ڈال کر ایک منٹ تک بھون لیں۔

3 .
اب اس میں ٹماٹر پیوری ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک، زیرہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈرڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں دہی ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔اب اس میں ابلی ہوئی دال ماش، خشک میتھیاورلیموں کا رس ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک دال نرم نہ ہو جائے اور تیل الگ نہ ہو جائے۔

5 .
اب اس میں دھنیا، ہری مرچ اور ادرک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ ڈھابہ سٹائل دال ماش فرائی تیار ہے۔

Recipe Tips