Recipes

More

Dal Gosht Recipe

Dal Gosht Recipe

  • PREP TIME
    5
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    7

Dal Gosht is a desi meal that is as easy and delightful as it looks. Desi meal is the essence of our culture and this Mutton Dal Gosht Recipe is a dish that you need to try today. Give this delicious meal a shot and let us know the feedback of your family.

 Ingredients

Ingredients for Dal Gosht:
Ingredients for Tarka:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add onion, cook until translucent.

2 .
Now add mutton and cook until mutton changes color. Add ginger garlic paste and cook for 1-2 minutes.

3 .
Add tomatoes and cook until tomatoes get soft. Now add red chili powder, red chili flakes, salt, turmeric powder, coriander powder, and cook for 2-3 minutes.

4 .
Add 2 cups water, cover, and cook until mutton is half done.

5 .
Now add soaked yellow lentil, red lentil, split chickpeas, and 3 cups of water. Cover and cook for 20 minutes or until dal and meat get tender. Your dal gosht is ready.

6 .
In a pan heat oil and garlic, cook for a minute. Now add cumin seeds, whole red chilies, and curry leaf, and cook for 1-2 minutes.

7 .
Pour this prepared tarka over dal gosht and serve. Your Dal gosht is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دال گوش بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر کچھ دیر پکا لیں۔

2 .
اب اس میں مٹن ڈال کر مٹن کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، نمک، ہلدی پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں دو کپ پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر مٹن آدھا پکنے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں دال مونگ، مسور دال، چنے کی دال اور تین کپ پانی ڈال ڈھکن سے ڈھک کر بیس منٹ یا دال گلنے تک پکائیں۔دال گوشت تیار ہے۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل اور لہسن کو گرم کرکے ایک منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں زیرہ، ثابت سرخ مرچیں اور تیز پتا ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

7 .
ترکہ کو دال گوشت پر ڈال کر سرو کریں۔

Recipe Tips