Recipes

More

Dal Makhani Recipe

Dal Makhani Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    90
  • SERVING
    8

Dal Makhani is one wholesome and delicious meal ready to surprise your tastebuds. Make this perfectly easy and quick Dal Makhani for your lunch and dinner. Share your feedback in comments below.

 Ingredients

Ingredients for Masala:
Ingredients for Dal Makhni:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a preheated pot add desi ghee and ginger garlic paste. Cook for a few seconds.

2 .
Add red chili powder and mix it well. Now add tomato puree, salt and cook until oil separates. Set aside.

3 .
In a pot heat water and add daal mash, red kidney beans and cook for 30-35 mins over medium-low flame for 30-35 mins. Skim off the scum.

4 .
Now mash it well while cooking. Add prepared masala and cook over low flame for 30 mins.

5 .
Add NESTLÉ MILKPAK Butter and cook until butter melts. Add dried fenugreek, garam masala powder and cook for a min.

6 .
Now add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and mix it well.

7 .
Dish it out in a serving pot, garnish it with NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream, NESTLÉ MILKPAK Butter and serve. Your Dal Makhni is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مصالحہ بنانے کے لئے پہلے سے گرم برتن میں دیسی گھی اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ پھر اس میں ٹماٹر پیوری اور نمک ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

3 .
دال مکھنی بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں دال ماش اور سرخ لوبیا ڈال کر تیس سے پنتیس منٹ درمیانی آنچ پر پکائیں اور جھاگ اتار دیں۔

4 .
اب اسے پکاتے وقت اچھی طرح میش کر لیں۔پھر اس میں تیار مصالحہ ڈال کر ہلکی آنچ پر تیس منٹ تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیک مکھن ڈال کر مکھن پگھلنے تک پکائیں۔ اب اس میں سوکھی میتھی اورگرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
پھر اسے سرونگ ڈش میں ڈال کر اس پر نیسلے ملک پیک ڈیری کریم،نیسلے ملک پیک مکھن سے گارنش کریں اور سرو کریں۔ دال مکھنی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (1)
Total Reviews:1
24 May 2023 08:49 AM
great blog Checkout our website https://foodieicon.pk/ Read More