Recipes

More

Degi Steam Roast Biryani Recipe

Degi Steam Roast Biryani Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    80
  • SERVING
    6

Degi Steam Roast Biryani recipe is here to make the perfect juicy chicken at home with simple ingredients. A recipe that even beginners can make like a pro. Give try to this lip-smacking Steam Roast Biryani recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

Preparation for Chicken Steam Roast:
Preparation for Degi Rice:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Place deep cuts in the chicken. And deep fry in oil until it changes color.

2 .
In a bowl, add all the ingredients for marinade and coat the fried chicken with the marinade. Let it marinate for 2-4 hrs.

3 .
Add water in a steamer, bring it to a boil and place the marinated chicken pieces on the plate and cover with the lid. Steam for 25-30 minutes over medium low flame.

4 .
Take the steam roast chicken out of the steamer and keep aside.

5 .
Now, soak rice in water for 25 mins.

6 .
Meanwhile, heat oil in a pot. Add cumin and whole garam masala and cook for a minute.

7 .
Add ginger garlic paste and chili paste and cook for another minute. Add coriander, saute for a moment and then add water. Add salt, mix and let it boil.

8 .
Once the water starts boiling add rice. When rice puffs up. Add food color, garnish, and chicken. Cover with lid and steam for 12-15 minutes.

9 .
Serve hot and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن پیسیز پر چھڑی سے کٹ لگائیں اور فرائی کر لیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں میرینیشن کے تمام اجزاء ڈال کر فرائیڈ چکن کو اس میں اچھی طرح کوٹ کر لیں اور دو سے چار گھنٹے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
ایک سٹیمر میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں میرینیٹ کئے ہوئے چکن پیسیز رکھ کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر پچیس سے تیس منٹ سٹیم ہونے دیں۔

4 .
اب سٹیم چکن روسٹ کو سٹیمر سے نکا ل کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
چاولوں کو پانی میں پچیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں زیرہ اور ثابت گرم مصالحہ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

7 .
پھر ا س میں ادرک لہسن پیسٹ اور سبز مرچ پیسٹ ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں دھنیا ڈال کر ایک منٹ پکا کر پانی، نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور ابلنے دیں۔

8 .
جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو اس میں چاول ڈالیں اور جب چاول پھولنا شروع ہوجائیں تو اس میں کھانے کا رنگ، گارنش اور چکن ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر بارہ سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

9 .
مزیدار دیگی سٹیم روسٹ بریانی ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips