Recipes

More

Delicious and Crispy Chicken Lacha Kachori Recipe

Delicious and Crispy Chicken Lacha Kachori Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    5

Crispy Chicken Lacha Kachori is here to treat you at iftar. Add this special Iftar Snack to your wish list and surprise your family with ultimate deliciousness. Try out this Crispy Chicken Lacha Kachori and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Chicken Mixture:
Ingredients for Lacha Kachori:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, ghee, water and knead a smooth dough. cover with a cloth and set aside for 10-15 mins.

2 .
In a pan heat oil and add chicken mince. Cook until chicken changes color. Add onion, ginger garlic paste and cook for 2-3 mins.

3 .
Now add red chili powder, cumin powder, coriander powder, red chili flakes, turmeric powder, salt and cook for 7-10 mins or until mince is fully done. Set aside.

4 .
Take the prepared dough and cut it into 6 equal parts.

5 .
Now take one part and make a dough ball. Roll it out into a flat circle and brush ghee on it.

6 .
Sprinkle flour on it, fold the sides inwards to make a rectangular shape. Brush ghee again and dust flour on it.

7 .
Roll from one side to another making a small log shape. Now cut this log from the center with a thread dividing into 2 parts.

8 .
Take one part, roll out into a flat circle and add chicken mixture to it. Now combine the sides together making a kachori shape.

9 .
Now deep fry the prepared kachori until crispy and golden brown.

10 .
Your Lacha Kachori is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، گھی اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔ اب کپڑے سے ڈھانپ کر دس سے پندرہ منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
چکن مکسچربنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن قیمہ ڈال کر چکن کا رنگ بدلنے تک پکائیں۔اب اس میں پیاز اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر،کٹی لال مرچیں، ہلدی پاؤڈر اور نمک ڈال کرسات سے دس منٹ تک پکائیں۔

4 .
لچھا کچوری بنانے کے لئے تیارڈو لے کر ا نہیں چھ برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

5 .
اب ایک حصہ لے کر پیڑا بنائیں اور گو ل شکل میں بیل لیں اور برش سے گھی لگائیں۔

6 .
پھر اس پر آٹا چھڑکیں اورسائیڈوں کو اندر کی طرف جوڑ کر مستطیل شکل بنائیں۔دوبارہ برش سے گھی لگائیں اور اس پر آٹاچھڑکیں۔

7 .
ایک چھوٹی لاگ شکل بناتے ہوئے ایک طرف سے دوسری طرف رول کریں۔ اب اس لاگ کو درمیان سے دھاگے سے دو حصوں میں کاٹ دیں۔

8 .
اب ایک حصہ لے کر اسے گول شکل میں رول کرکے اس میں چکن مکسچر ڈالیں اور اطراف کو جوڑ کر کچوری کی شکل بنا لیں۔

9 .
تیار کچوری کو کرسپی اور گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کرلیں۔

10 .
لچھا کچوری تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (0)
Total Reviews:1
21 Mar 2023 10:51 PM
plz add print pdf option for all recipes
add ur masala mixes tab too
also printable labels too
thanks
Read More