Recipes

More

Doodh Dulari Recipe | Eid Dessert Recipes

Doodh Dulari Recipe | Eid Dessert Recipes

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    3

Doodh Dulari is perfect to make on the 1st day of Eid ul Fitr. It is as tasty as it looks and will give you immense pleasure. Make this delicious sweet treat with Nurpur Milk and Cream on this special occasion and let us know how this creamy Doodh Dulari turned out.

 Ingredients

Ingredients for Strawberry Jelly:
Ingredients for Doodh Dulari:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat water and bring it to boil. Add strawberry jelly powder and cook until it dissolves.

2 .
Take off flame and let it cool at room temperature. Once cooled down, cut into cubes and set aside.

3 .
In a pot heat Nurpur Full Cream Milk and bring it to boil. Add rainbow vermicelli and cook until its fully done.

4 .
Add sugar and cook until sugar dissolves. Now cook over low flame for 4-5 minutes. Add slurry and stir and cook until thick in consistency.

5 .
Pour prepared doodh dulari in a bowl, add fruit cocktail, strawberry jelly, Nurpur Dairy Cream and mix well.

6 .
In a dish add a layer of banana jelly, strawberry jelly, doodh dulari, top it with cham cham and fruit cocktail.

7 .
Your delicious Doodh Dulari is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اسٹرابیری جیلی بنانے کے لئے ایک پین میں پانی گرم کرکے اسے ابال لیں۔اب اس میں اسٹرابیری جیلی پاؤڈر ڈال کر گلنے تک پکائیں۔

2 .
اب چولہا بند کر کے اسے ٹھنڈا ہونے دیں اور ٹکڑوں میں کاٹ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
دودھ دلاری بنانے کے لئے ایک برتن میں نورپور فل کریم دودھ کو گرم کریں اور ابال لیں۔اب اس میں سویاں ڈال کر اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں چینی ڈال کر اچھی طرح حل کر لیں۔اب ہلکی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔پھر اس میں سلری گاڑھی ہونے ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب دودھ دلاری کو ایک باؤل میں ڈال کر اس پر فروٹ کوکٹیل، اسٹرابیری جیلی اور نور پور ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
پھر ایک ڈش میں کیلے کی جیلی، سٹرابیری جیلی، دودھ دلاری کی تہہ لگائیں اور اس پر چم چم اور فروٹ کاکٹیل ڈالیں۔

7 .
مزیدار دودھ دلاری تیار ہے۔

Recipe Tips