Doodh Ki Thandi Bottle Recipe

  • PREP TIME
    5
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    6

Research Content

Refreshing and healthy badam doodh ki thandi bottle is going to be your next favorite Iftar drink. Easy recipe with an amazing taste. Give try to this badam doodh ki thandi bottle recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan simmer water, add almonds and blanch them for 2 to 3 minutes. Then remove skin of blanched almonds.

2 .
In a blender add peeled almonds, half cup milk and make a thick paste. Set aside.

3 .
Take deep pan add milk, saffron in it and bring to a boil. Then add sugar and cook until its dissolves completely.Then add khoya, mix it well and cook for 8 to 10 minutes on medium low flame.

4 .
Next add prepared almond paste, mix it well and cook for another 5 to 6 minutes on medium low flame.Lastly add cardamom powder, almond essence, chopped almonds and mix it well.

5 .
Let it cool down then garnish with almond and serve your rich flavored almond milk.(Option two: add red syrup according to your taste, mix well, garnish with almonds and serve).

6 .
Doodh Ki Thandi Bottle Recipe is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں پانی اور بادام ڈال کر دو سے تین منٹ مکس کرکے باداموں کے چھلکے اتار دیں۔

2 .
اب ایک بلینڈر میں چھیلے ہوئے بادام اور آدھا کپ دودھ ڈال کر پیسٹ بنا لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک پین میں دودھ اور زعفران ڈال کر ابا لیں۔اب اس میں چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں کھویا ڈال کر آٹھ سے دس منٹ ہلکی درمیانی آنچ پر مکس کریں۔

4 .
اب اس میں تیار کی ہوئی باداموں کی پیسٹ ڈا ل کر پانچ سے چھ منٹ اچھی طرح مکس کریں۔پھر ا س میں الائچی پاؤڈر، بادام ایسنز اور بادام ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب اسے ٹھنڈا ہونے دیں اور باداموں سے گارنش کرکے سرو رکریں۔

6 .
دودھ کی ٹھنڈی بوتل تیا رہے۔

LEAVE A REVIEW