Recipes

More

Dumpukht with Rice Recipe

Dumpukht with Rice Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    180
  • SERVING
    4

Dumpukht is our traditional recipe that is a must-try with the leftover meat of this Bakra Eid. Meat is slowly cooked in a sealed pot that makes it a steamy and aromatic blend of spices. Try out this super delicious Dumpukht and serve it with Rice made in Yakhni. Do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Dumpukht:
Ingredients for Rice:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a handi add mutton fat, mutton, potatoes, tomatoes, onion, green chilies, garlic, ginger, salt, lemon, black peppercorns, water. Cover it with lid and seal the lid from the sides with dough.

2 .
Let it cook for 2 and half hours. Cut the dough from edges and remove the dough. Your dumpukht is ready to serve. Set aside.

3 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until starts to turn brown.

4 .
Now add bay leaf, star anise, cinnamon stick, black cardamom and cook for a minute.

5 .
Add mutton stock and water and bring it to boil. Add rice and cook until 80% water has been absorbed.

6 .
Now cover and steam over low flame for 10-15 minutes. Your rice is ready.

7 .
Now transfer the rice in a dish. Add the prepared dumpukht on top and garnish it with coriander. Your delicious Dumpukht with Rice is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دم پخت بنانے کے لئے ایک ہانڈی میں مٹن چربی، مٹن، آلو، ٹماٹر، پیاز، ہری مرچ، لہسن، ادرک، نمک، لیموں، کالی مرچ اور پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر کناروں پر دو لگا دیں۔

2 .
اب اسے ڈھائی گھنٹے پکنے دیں اور ڈو کو کناروں سے اتار دیں۔دم پخت تیا رہے۔

3 .
چاول بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر براؤن ہونے تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں تیز پات،بادیان، دا ر چینی اور کالی الائچی ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

5 .
پھر اس میں مٹن یخنی اور پانی ڈال کر ابال لیں۔اب اس میں چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔ چاول تیار ہیں۔

7 .
چاولوں کو ایک ڈِش میں ڈال کر اس پر تیار دم پخت ڈالیں اور دھنیے سے گارنش کریں۔مزیدار دم پخت وِد رائس ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips