Recipes

More

Egg Pakora 2 Ways Recipe

Egg Pakora 2 Ways Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Have you tried Egg Pakora? Now is the time to treat yourself to this delicious snack during this cricket season. Serve these Egg Pakora with Green Chutney and double the joy of your teatime. Let us know your feedback.

 Ingredients

Ingredients for gram flour mixture:
Ingredients for Mint Chutney:
Ingredients for Egg Mixture:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add gram flour, all-purpose flour, onion paste, ginger garlic paste, red chili flakes, chaat masala, red chili powder, salt, cumin powder, green coriander, dried thyme, water and mix well to form thick runny paste.

2 .
In a blender add mint leaves, yogurt, garlic, green chilies, salt, chaat masala, onion and blend well. your mint chutney is ready.

3 .
In a bowl add eggs chop them well.

4 .
Now add bread crumbs, green chilies, ginger, onion, curry leaves, coriander powder, cumin powder, chaat masala, oregano, capsicum, red chili flakes, salt and mix well. set aside.

5 .
Take the prepared egg mixture and make small cube shapes from it.

6 .
Now dip these in gram flour mixture and fry them until golden brown in color over medium flame. Set aside.

7 .
Now take 4 boiled eggs and cut them in quarter slices. Dip them in gram flour mixture.

8 .
Deep fry them until golden brown in color. Your Egg Pakora 2 ways is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیسن مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، میدہ، پیاز کا پیسٹ، ادرک لہسن کا پیسٹ، لال مرچ، چاٹ مصالحہ، لال مرچ پاؤڈر، نمک، زیرہ پاؤڈر، ہرا دھنیا، خشک تھائم اور پانی ڈال کر اچھی طرح گاڑھا ہونے تک مکس کریں۔

2 .
پودینے کی چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں پودینے کے پتے، دہی، لہسن، ہری مرچ، نمک، چاٹ مصالحہ اورپیاز ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔ پودینے کی چٹنی تیار ہے۔

3 .
میش انڈے بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے ڈال کر اچھی طرح کاٹ لیں۔

4 .
اب اس میں بریڈ کرمز، ہری مرچ، ادرک، پیاز، کڑی پتے، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، چاٹمصالحہ، اوریگانو، شملہ مرچ،کٹی لال مرچیں اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
انڈا پکوڑا بنانے کے لئے انڈوں کا مکسچر لیں اور کیوبز کی شکلیں بنا لیں۔

6 .
اب ان کو بیسن مکسچر میں ڈال کر درمیانی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
پھر چار ابلے ہوئے انڈے لے کر ان کو سلائسز میں کاٹ لیں اور اس پر بیسن مکسچر لگائیں۔

8 .
اب انہیں گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں۔مزیدار ایگ پکوڑے ٹوویز تیار ہیں۔

Recipe Tips